Actual International

Ca-n filme. Jaf armat la o bancă. Doi suspecți morți, șase polițiști răniți, într-un schimb de focuri transmis live

Ca-n filme. Jaf armat la o bancă. Doi suspecți morți, șase polițiști răniți, într-un schimb de focuri transmis live

Valul de căldură care perturbă, uneori, gândirea, psihologia defectuoasă, precum și viața socială în declin, sunt câteva dintre posibilele motive care au stat la baza tragediei armate dintr-un mic stat canadian. Chiar șeful de poliție regional a spus că nu a mai văzut așa ceva în cei 27 de ani de carieră ai săi. Un jaf armat cum numai în filme vezi, trăit în realitatea dură a vieții de astăzi.

Ca-n filme. Jaf armat la o bancă. Doi suspecți morți, șase polițiști răniți, într-un schimb de focuri transmis live

Un jaf ca în filme. Doi suspecți au fost uciși și șase ofițeri de poliție sunt răniți, într-un schimb de focuri care a avut loc într-o bancă din Saanich, marți. Saanich este un oraş canadian, cu aproximativ 114.000 de locuitori, situat la periferia capitalei British Columbia, Victoria.

Evenimentul macabru a fost filmat live și poate fi urmărit pe twitter, doar că atenție, imaginile vă pot afecta emoțional.

Trei dintre cei şase poliţişti răniţi au fost supuşi de urgență unor operaţii chirurgicale, iar ceilalţi trei au putut fi externaţi.

Despre acest incident armat, șeful poliției districtului, Dean Duthie, a spus că tragedia pe care a trăit-o acum nu se aseamănă cu nimic din ceea ce a văzut în cei 27 de ani de carieră ai săi.

În serviciul meu în Saanich, fiind puțin mai puțin de 27 de ani, nu a existat nimic de o asemenea amploare în experiența mea. Am primit apeluri telefonice de la șefi de poliție din întreaga provincie… toată lumea dă dovadă de o revărsare de susținere, susținere la nivel înalt, și spun foarte clar că vor face tot ce pot pentru a ajuta Departamentul de Poliție din Saanich și Departamentul de Poliție din Victoria în această chestiune„, a spus omul legii.

Filmul evenimentelor

Ofițerii de poliție din Saanich și Victoria și membrii echipei de intervenție de urgență din Greater Victoria au fost chemați marți, în jurul orei 11.00, la Bank of Montreal din blocul 3600 de pe Shelbourne Street, în urma unor informații potrivit cărora bărbați înarmați au intrat în bancă.

La sosirea ofițerilor, a avut loc un schimb de focuri cu suspecții în afara băncii, iar doi suspecți au fost împușcați și uciși de poliție.

Șase ofițeri GVERT, inclusiv trei membri ai poliției din Saanich și trei membri ai poliției din Victoria, au fost trimiși la spital cu răni prin împușcare. În timp ce trei ofițeri urmau să fie externați în urma tratamentului de urgență, alți trei ofițeri au suferit răni mai grave și au fost supuși marți unei intervenții chirurgicale.

Poliția a căutat un posibil al treilea suspect, iar un ordin de refugiu a fost instituit pentru locuitorii din zona dintre North Dairy Road și Cedar Hill Cross Road și Richmond Road și Cedar Hill Road a fost ridicat cu puțin timp înainte de ora 18.00, însă blocul 3600 din Shelbourne rămâne închis.

”Ridicăm adăpostul pe loc. Am cercetat zona și nu am descoperit indicii suplimentare privind un potențial al treilea suspect. Blocul 3600 din Shelbourne rămâne închis în timp ce continuăm să răspundem la potențialul dispozitiv exploziv, a scris acesta pe pagina sa de social media” , notează Saanish Police.

Locuitorii din zona cuprinsă între North Dairy Road și Cedar Hill Cross Road și între Richmond Road și Cedar Hill Road au fost rugați să se adăpostească pe loc și să stea, cât mai departe de perimetrul incidentului.

Acest lucru este în curs de desfășurare și există multe părți care sunt încă în mișcare acum„, a declarat șeful poliției din   Saanich, Dean Duthie, pentru reporteri.

Un ordin de evacuare a zonei a rămas în vigoare o lungă perioadă de timp, pentru locuințele și întreprinderile din apropierea locului incidentului din cauza prezenței unui potențial dispozitiv exploziv care se presupunea că se află într-un vehicul asociat cu suspecții.

Primarul din Saanich, Fred Haynes, a scris un mesaj pe tweeter, în care a declarat că ”inimile” districtului „sunt alături de ofițeri, de personalul băncii și de rezidenți”, calificând situația ca fiind de-a dreptul „îngrozitoare”.

La rândul lui, premierul canadian Justin Trudeau, care se află acum în Europa, s-a declarat, marţi seara, ”şocat şi întristat de violenţa de la Saanich”, în British Columbia.

Mă gândesc la poliţiştii care au fost răniţi în atacul armat de azi (marţi) şi la colegii lor care au înfruntat pericolul pentru a proteja oameni”, a scris el într-un mesaj postat, de asemena, pe Twitter.

Foto: CHEK News/Știri Chek/video: twitter