Actual International

Cadavrul comandantului „fantomelor de la Kiev”, zis și ”Bunicul”, a fost găsit în Ucraina

Cadavrul comandantului „fantomelor de la Kiev”, zis și ”Bunicul”, a fost găsit în Ucraina
Anatoliy Fedoruk/Facebook

Ați auzit cu siguranță despre „Fantomele din Kiev„. Această denumire făcea referire la o întreagă brigadă, un grup de aviație tactică a forțelor ucrainene, care a ținut piept rușilor care stăpâneau cerul Ucrainei, la începutul războiului nedrept. Iar comandantul grupului aviatic a fost găsit abia acum, după îndelungi căutări, care s-au întins pe o perioadă de câteva luni de zile.

Cadavrul comandantului „fantomelor de la Kiev”, zis și ”Bunicul”, a fost găsit în Ucraina

Primarul orașului Bucha din regiunea Kiev a Ucrainei, Anatoliy Fedoruk, a anunțat că a fost găsit cadavrul lui Mihail Matyushchenko, comandantul brigăzii 40 de aviație tactică a forțelor ucrainene, cunoscută și sub numele de „Fantomele din Kiev”.

Corpul comandantului „Fantomele Kievului”, Mihail Matyushchenko, care a murit protejând cerul deasupra Mării Negre, a fost găsit. Căutarea trupului său a durat luni de zile, după ce s-a aflat că colonelul Matyushenko, al cărui indicativ de apel era „Bunicul”, a murit în luna iunie.

El va fi înmormântat la Bucha luni, 3 octombrie, după cum a relatat kyiv.depo.ua.

Primarul Fedoruk a declarat luni: „Pentru Mihail Matyushchenko, aceasta a fost ultima misiune. Nu s-a întors de la un alt zbor și l-au căutat mult timp. Astăzi se întoarce acasă, la Bucha”.

În luna mai, armata ucraineană a recunoscut că povestea despre un as al vânătorii ucrainene supranumit „Fantoma din Kiev” era de fapt o poveste, dar o poveste frumoasă, în cele din urmă, pentru că ea vorbea despre curaj și putere în fața unui inamic necruțător. Rapoartele anterioare venite din țara devastată de război sugerau că misteriosul pilot ar fi doborât 40 de avioane rusești înainte de a muri.

Foto: EVZ

În urma relatării morții lui Stepan Tarabalka, în vârstă de 29 de ani, despre care se credea că el ar fi „Fantoma de la Kiev” sau „Fantoma din Kiev”, armata ucraineană a fost nevoită să recunoască faptul că povestea despre luptătorul misterios nu era reală.

„Stepan Tarabilka nu este o ‘fantomă a Kievului’ și nu a doborât 40 de avioane”, a declarat purtătorul de cuvânt al UAF, Iuriy Ignat, pentru NY Times. „La 13 martie 2022, maiorul Stepan Tarabilka a murit în mod eroic într-o luptă aeriană cu forțele superioare ale ocupanților ruși”.

Până la urmă, întreaga brigadă a format grupul ”fantomelor” de la Kiev, în frunte cu acest comandant al cărui cadavru a fost descoperit abia acum, printre resturile de moloz ale rachetelor rusești care au doborât tot în calea lor, neținând cont de nimeni și de nimic.