Actual

Calendarul alegerilor 2024! Anunțul Coaliției de Guvernare

Alegerile prezidențiale 2024
sursa foto: arhiva companiei

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat oficial deciziile Coaliției privind desfășurarea alegerilor din 2024. Coaliția de guvernare a validat strategia, stabilind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, programate pentru 9 iunie 2024. Alianța electorală între PSD și PNL pentru europarlamentare a fost aprobată în unanimitate de PDS, iar în PNL cu 58 voturi pentru, 5 împotrivă și 2 abțineri.

Potrivit oficialilor, alegerile prezidențiale vor avea loc în septembrie, alegerile parlamentare rămânând la termen în decembrie. Liderii au subliniat că alianța și comasarea au scopul de a contracara forțele extreme și de a asigura coerența și stabilitatea țării.

„Am hotărât ca în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale. Primele date: 1-15, 8-22 sau sfârșitul lunii septembrie. Una dintre cele trei variante va fi aleasă, credem că cea de mijloc deoarece pe 15 încep elevii școala și nu vrem să încurcăm și data de 8 decembrie pentru alegerile finale” a spus Marcel Ciolacu.

Comasarea alegerilor și implementarea listelor comune PSD-PNL vizează sporirea prezenței la vot și consolidarea stabilității politice. Ciolacu și Ciucă au subliniat importanța unității celor două mari partide pentru a face față provocărilor politice, potrivit DailyBusiness.