Diverse

Californienii sunt afectați de insecte „mini-rechin” care îi mușcă de picioare

Californienii sunt afectați de insecte „mini-rechin” care îi mușcă de picioare
Foto: oceanul Pacific/pixabay

Oamenii de știință au identificat insecta care mușcă din picioarele oamenilor ca fiind izopode care trăiesc pe linia apei.

Oamenii care merg la plajele din sudul Californiei sunt ținta unor roiuri de insecte de mare, mici și agresive, care au un apetit aparte – mușcă și mănâncă din picioarele oamenilor.

Foto: izopod/(Hakai Institute)

Gândacii, care și-au câștigat porecla de „mini-rechini”, au fost identificați ca fiind izopode care trăiesc pe linia apei (Excirolana chiltoni), o specie de crustacee care ajunge să aibă o lungime de aproximativ 0,8 centimetri și poate forma roiuri de peste 1.000 de indivizi, potrivit Universității Walla Walla din Washington.

Acești „mini-rechini” trăiesc în apele puțin adânci ale Oceanului Pacific și migrează sezonier în sus și în josul coastei, lăsând în urma lor turiștii de pe plajă țopăind de durere.

Aceste animăluțe din specia crustaceelor îi găsesc rapid pe cei care se plimbă desculți și îi mușcă de carnea de pe picioare, până la sânge. Deoarece animalele sunt foarte mici, mușcăturile sunt minuscule, dar dureroase ca o înțepătură de ac. Experții recomandă scuturatul rapid al picioarelor pentru a reduce numărul de mușcături.

Persoanele atacate de izopode descriu mușcătura ca fiind „dureroasă” și „surprinzătoare”, menționând că insectele arătau ca și cum un grup de piranha minusculi le-ar fi atacat picioarele și gleznele. Cei atacați au remarcat că durerea a dispărut după 15-20 de minute.

Plajele din sudul Californiei nu au emis niciun avertisment pentru înotători în acest moment.