Actual Diverse

Alarmă la New York. Rechini Albi, văzuți și filmați la câțiva metri de plajele orașului

Alarmă la New York. Rechini Albi, văzuți și filmați la câțiva metri de plajele orașului
nypost.com

„În 7 ani de zbor comercial cu drone în Hamptons nu am capturat niciodată rechini atât de aproape de țărm”, a declarat cameramanul Joanna Steidle

Rechini Albi au fost văzuți și filmați la câțiva metri de plajele orașului.

Ce au arătat înregistrările

O nouă înregistrare alarmantă cu o dronă arată rechini, inclusiv rechini albi mari, care se învârt în apă la 100 de metri de plajele din New York.

Miercuri, 27.07.2022, prădătorii infami au fost filmați, înotând în apropierea coastei Long Island. Pe fondul creșterii numărului de rechini observați și a atacurilor în apele New York-ului, autoritățile au luat decizia de închidere a plajelor.

Cameramanul Joanna Steidle, a preciat că „în 7 ani de zbor comercial cu drone în Hamptons nu am capturat niciodată rechini atât de aproape de țărm”, respectiv la doar 30 de metri de plaja Little Plains din Southampton, Li.

Imaginile dronei au arătat câțiva rechini înotând prin bancuri mari de pești bunker. De fiecare dată când trece un prădător de vârf, mingea de momeală se desparte ca Marea Roșie.

Joanna Steidle a scris pe Twitter că observarea a fost deosebit de „înfricoșătoare”, deoarece în apropiere erau „5 adolescenți care se îmbrăcau să navigheze”.

Aceasta nu a fost singura ei filmare cu rechini de săptămâna aceasta

Operatorul de drone a prezentat imagini cu rechini mari albi (cei mai mari pești răpitori din lume) urmărind, de asemenea, pești de momeală aproape de țărm în largul Southampton, citează nypost.com

Ce măsuri au luat autoritățile

Potrivit unui Comunicat de presă, poliția din Southampton a primit rapoarte conform cărora rechinii s-au ospătat cu pești bunker din apropierea plajelor. În prezent, conștienți de creșterea numărului de rechini în regiune, autoritățile monitorizează activitatea rechinilor „în fiecare zi”.

Într-adevăr, apele New York-ului au înregistrat o creștere a observărilor în ultima lună, ceea ce a determinat autoritățile să închidă plajele din regiune.

În cursul zilei de sâmbătă, 23.07.2022, observările de rechini au determinat Departamentul Parcuri să închidă plaja Rockaway pentru înot într-una dintre cele mai călduroase zile ale verii.

De asemenea, alte 3 plaje din Jones Beach State Park, LI, au fost închise de autorități cu o săptămână înainte, după ce 2 rechini  au fost observați în zonă.

Oamenii de știință atribuie abundența de rechini apelor încălzite

Un om de știință din echipa de cercetare a rechinilor de la Muzeul de Istorie Naturală South Fork, Chris Paparo, a declarat:

  • „Schimbările climatice joacă cu siguranță un rol […] în special în observările pe care le vedem anul acesta și anul trecut”.
  • „Pe măsură ce temperaturile mării cresc din cauza schimbărilor climatice, o mulțime de populații de pești se deplasează spre nord.”

Frecvența de apariție a rechinilor în apropierea malurilor apelor

În 2020, un rezident din Manhasset, TJ Minutillo, a  aterizat la o distanță de aproape 8 picioare de un rechin taur, o specie de apă caldă, care este responsabilă pentru cele mai multe atacuri din SUA,  alături de marele rechin alb și tigru.

Luna aceasta, în zonă au fost înregistrate o serie de atacuri, remarcabil fiind  un incident de săptămâna trecută, în care un copil în vârstă de 16 ani, Max Haynes a fost mușcat de picior în timp ce face surfing lângă plaja Kismet de pe Insula Fire.

Totodată, Chris Paparo  a afirmat:

  • „Un lucru de reținut este că rechinii nu sunt acolo încercând să mănânce surferi și înotători. Ei preferă să mănânce pește, dar în multe cazuri ne confundă cu prada lor reală. Când mușcă, de obicei, merg mai departe”.

Pe de altă parte, pescarul Tom LaCognata, a declarat pentru The Post: „Oamenii nu trebuie să se teamă de treieratori, nu mușcă. Ei doar vânează bancurile de pești”.