Actual Diverse

Captură record. Peste 3,8 milioane de țigări trebuiau să ajungă în Ucraina. Cum erau camuflate pachetele

Captură record. Peste 3,8 milioane de țigări trebuiau să ajungă în Ucraina. Cum erau camuflate pachetele

O întreagă schemă de contrabandă, bine pusă la punct, a fost deconspirată.

Captură record. Peste 3,8 milioane de țigări trebuiau să ajungă în Ucraina. Cum erau camuflate pachetele

La una dintre frontierele Republicii Moldova, vameșii au descoperit o cantitate impresionantă de țigări, care erau ascunse într-un tir, cu destinația Ucraina.

Poliția de Frontieră, împreună cu ofițerii INI, Procurorii PCCOCS și specialiștii Serviciului Vamal ai Republicii Moldova au deconspirat o întreagă schemă de contrabandă la ieșirea din țară, prin Vulcănești.

Captura este impresionantă – peste 3,8 milioane țigări de diferite mărci comerciale și cu timbru de accize autohtone (n.r. moldovenești)”, se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției Infoactual.

Particularități de caz: Camionul cu remorcă este înregistrat în România. Șoferul moldovean. El a fost reținut. Și tirul a fost sechestrat. Destinația: Ucraina.

Date informative pe cazul dat

Camionul cu remorcă este înregistrat în România. Acesta avea o ușă sigilată, așa cum camionul se afla în tranzit – spațiu în care fusese camuflată marfa de contrabandă.

Tirul era condus de un șofer cu vârsta de 38 de ani – cetățean moldovean – care a intrat în Moldova prin Giurgiulești, duminică, 31 iulie curent.

În ceea ce privește marfa și mijlocul de transport, acestea au fost indisponibilizate, până la luarea unei decizii în acest caz.

Concluzie: Anchetatorii moldoveni cercetează cazul, în continuare, pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Urmează ca procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv asupra bărbatului reținut, care pentru perioada urmăririi penale se prevalează de prezumpția nevinovăției, potrivit legii din Republica Moldova.

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (31 iulie – 1 august 2022)

În 24 de ore, polițiștii de la frontiera Republicii Moldova au înregistrat următoarele fapte:

– 13 treceri ilegale ale frontierei de stat;

– două persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și cel al zonei de frontieră;

– cinci încălcări privind regulile de folosire a vinietei;

– trei cazuri de transport ilegal de bunuri;

– opt persoane și un mijloc de transport au fost identificate cu consemn național.

Important: În aceste zile există un flux mare de călători și mijloace de transport în PTF Leușeni și PTF Sculeni – ambele direcții de deplasare s-au aglomerat, dar și PTF Cahul – sensul de intrare în țară. Restul punctelor de trecere a frontierei lucrează în regim normal.

Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să diversifice alegerea punctelor de trecere, pentru a nu supraîncărca doar unele dintre acestea.

Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova