Actual International

Carantina covid-19 pentru cei care pun piciorul pe pământ chinezesc va fi ridicată începând cu 8 ianuarie 2023

Carantina covid-19 pentru cei care pun piciorul pe pământ chinezesc va fi ridicată începând cu 8 ianuarie 2023
wsj.com

În pofida creșterii infecțiilor cu covid-19, China a declarat că va ridica cerința de carantină pentru sosiri începând cu 8 ianuarie 2023.

Carantina covid-19 pentru cei care pun piciorul pe pământ chinezesc va fi ridicată începând cu 8 ianuarie 2023

China a declarat că va ridica restricțiile care au împiedicat multe persoane să călătorească în această țară, după cum a relatat presa externă.

În loc să fie obligați să intre în carantină, călătorii vor putea acum să se supună unui test PCR cu până la 48 de ore înainte de plecare, într-o regulă care a fost folosită de națiunile europene până când a fost eliminată, la începutul acestui an.

În raportul care anunță această schimbare se menționează:

„Persoanele care sosesc în China trebuie să fie supuse testului PCR cu 48 de ore înainte de plecare. În cazul unui rezultat negativ, acestea vor putea intra în RPC fără a solicita un cod de sănătate la ambasadă sau la consulat atunci când completează o declarație vamală privind starea de sănătate.”

China a fost închisă pentru lumea exterioară de la începutul anului 2020, când au fost impuse restricții pentru călătorii din străinătate. Coridoarele de pasageri de la punctele de frontieră terestre au fost închise, iar pasagerii care sosesc din străinătate au fost supuși unei carantine obligatorii. În prezent, perioada de carantină este de cinci zile, după ce a fost redusă de la cele trei săptămâni impuse inițial.

Comisia de Stat pentru Igienă și Sănătate a anunțat luni că, prin decizia Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, COVID-19 va fi exclusă de pe lista așa-numitelor boli de clasă „A”. Această listă impune restricții speciale privind călătoriile în și din țară.

Mulți vor pune la îndoială momentul ales pentru ridicarea de către China a restricțiilor de carantină pentru COVID-19 pentru sosiri, în condițiile în care se raportează o transmitere galopantă și o creștere a ratei mortalității în toate centrele importante. Se pare că țara o să urmeze în sfârșit calea urmată de țările occidentale, deși există temeri că acest lucru va fi problematic, deoarece puțini au primit un vaccin eficient sau o injecție de rapel.