Actual

Casa visurilor tale. 5 motive să apelezi la un designer de interior

Design interior Sursa foto Arhiva personală
Sursa foto Arhiva personală

Toți sperăm ca într-o zi să locuim în casa visurilor noastre. Fie că vorbim de mutarea într-o casă nouă sau doar de renovarea celei în care locuim deja, transformarea viselor în realitate nu este tocmai o treabă ușoară. 

Iată principalele motive să apelezi la un designer de interior pentru a te bucura cu adevărat de casa visurilor tale:

Claritate și soluții optime

Un designer de interior are viziune și experiență. Oricât de multe reviste sau site-uri ai răsfoi, indiferent cât de multe idei ai salva din diferite surse, ai nevoie de ochiul unui specialist, de un expert care să îți spună ce se poate aplica într-un anumit spațiu, dacă și cum se pot combina mai multe idei și care este stilul care se potrivește atât spațiului, cât și personalității tale. 

”Noi le oferim clienților posibilitatea de a-și vizualiza noua locuință, chiar înainte de a începe implementarea proiectului. Departamentul nostru de randare 3D creează schițe exacte și vizualizări 3D pentru orice spațiu, astfel încât clientul să poată vedea exact cum va arăta casa, poziționarea, proporțiile și îmbinarea corectă a obiectelor de mobilier și de decor”, spune Crista Nedelcu, Head of Interior Design în cadrul REWIRE interior design®

Echipă profesionistă și furnizori exclusiviști

Atunci când apelezi la un studio de design interior nu obții doar o imagine a cum ar putea arăta un interior sau niște recomandări, ci ai siguranța realizării proiectului cu ajutorul unor profesioniști în toate domeniile pe care le implică amenajarea casei tale. 

În plus, REWIRE interior design® facilitează clienților săi achiziționarea exact a acelor obiecte de mobilier sau de decor incluse în proiect. Echipa REWIRE interior design® colaborează cu mai mulți furnizori de top și artiști locali, dar și din afara țării, astfel încât nu trebuie să cauți singur soluțiile oferite de noi sau alternative asemănătoare. 

Design interior Sursa foto Arhiva personală

Design interior Sursa foto Arhiva personală

Eficiență și economie de timp

Fiecare dintre noi știe ce înseamnă un șantier în lucru, oricât de mic, chiar și când vrei să reamenajezi o singură încăpere. De cele mai multe ori, nici nu știi de unde să începi. Cu atât mai complicat poate fi când vorbim de amenajarea unei case noi sau reamenajarea întregii locuințe. Cât timp și răbdare implică coordonarea și supravegherea unor muncitori, spre exemplu. 

Un designer de interior este un fel de dirijor al întregului proiect. El este cel care coordonează toată munca de pe șantier și se asigură că proiectul este pus în practică exact așa cum a fost gândit. 

”Noi știm exact ce trebuie făcut și putem anticipa și obstacolele care pot apărea, garantând astfel eficiență și economie de timp”, precizează Crista Nedelcu – REWIRE interior design®.

Buget calculat și economie de bani

La prima vedere poate părea greșit să vorbești de economie de bani atunci când angajezi un designer de interior, pe care trebuie să îl plătești. Dar adevărul este că un designer de interior te poate ajuta să calculezi corect bugetul necesar pentru proiectul tău, să te încadrezi într-un anume buget disponibil și chiar să economisești bani evitând greșeli costisitoare. 

Atunci când nu apelezi la un designer de interior, riști să cheltuiești mult mai mult, pentru că poți avea surpriza ca anumite decizii să nu fie cele potrivite și să fii nevoit să o iei de la capăt. 

Plus de valoare estetică și financiară

Un designer de interior știe să crească valoarea unei locuințe, atât estetic, cât și financiar. Scopul unui designer de interior este să observe potențialul unui spațiu interior, să găsească soluții „out of the box”, să ofere indicații în pas cu tendințele, atât în privința utilizării anumitor materiale și finisaje, dar și de cromatică și obiecte de decor, care vor crea casa visurilor tale.

Valoarea unei locuințe crește cu 25-30% atunci când o amenajezi apelând la un designer de interior profesionist.