Actual International

Încă un avion de vânătoare rus s-a prăbușit peste un loc de locuințe. Ce se știe despre cei doi piloți. VIDEO

Încă un avion de vânătoare rus s-a prăbușit peste un loc de locuințe. Ce se știe despre cei doi piloți. VIDEO
Colaj/Observator

Un avion de vânătoare rus s-a prăbuşit duminică peste o clădire rezidenţială în Irkutsk, în Siberia, după cum au anunţat autorităţile locale, citate de  agenţiile de presă internaţionale. Se pare că acesta este al doilea în decurs de numai două săptămâni.

Încă un avion de vânătoare rus s-a prăbușit peste un loc de locuințe. Ce se știe despre cei doi piloți. VIDEO

În Irkutsk, în sud-estul Rusiei, un alt avion s-a prăbușit. Acesta este al doilea în decurs de două săptămâni. Acum un avion de vânătoare SU-30SM a căzut pe o clădire cu două etaje.

Un avion de vânătoare rus s-a prăbuşit duminică peste o clădire rezidenţială în Irkutsk, în Siberia, au anunţat autorităţile locale, informează agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres. Incidentul vine după ce un alt avion rusesc de luptă s-a prăbuşit la începutul săptămânii peste un bloc de locuinţe în oraşul Eisk, din sudul Rusiei, provocând incendierea decesul a cel puțin 13 persoane. Piloții s-au catapultat și au scăpat cu viață.

De această dată, cei doi piloţi au murit, au anunţat oficiali ruşi, relatează Reuters.

„Un avion de tip Su a căzut peste o casă de două etaje la Irkutsk”, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev.

Potrivit serviciilor de urgenţă citate de agenţiile de presă ruse, este vorba de un avion de vânătoare Su-30, care s-a prăbuşit în timpul unui zbor obișnuit de antrenament.

Până la ora închiderii ediției noastre nu existau informaţii despre alte eventuale victime. Cu toate acestea din imagini se vede clar cum focul este intens în regiunea locului unde s-a prăbușit avionul rusesc.

Amintim că zilele trecute, un bombardier rus Su-34 s-a prăbuşit într-un cartier rezidenţial din oraşul Eisk, în sudul Rusiei şi în apropiere de Ucraina. După prăbuşire, un incendiu uriaş a cuprins un bloc cu nouă etaje, cu aproximativ 600 de locuitori, dintre care cel puţin 13 au murit. De asemenea, cel puţin cinci etaje ale imobilului au fost carbonizate, un balcon fiind prăbuşit şi mai multe maşini distruse în apropiere de nefericitul incident.