Actual

Câștiguri impresionante pentru fata lui Emil Constantinescu. Norina Boru a ajuns consilier economic la Roma

norina

Norina Boru Constantinescu, fiica lui Emil Constantinescu, fostul președinte al României din perioada perioada 1996-2000, ocupă începând cu data de 1 februarie funcția de consilier economic al Ambasadei Române la Roma.

Norina este angajată consilier în cadrul Biroului de Promovare Comercială și Economică de la Roma!

În iarna lui 2016, Norina Boru a fost numită în funcția de secretar secretar la Oficiul de promovare comercială și economică a României de la Roma, fiind angajată în paralel și în cadrul Ministerului Economiei.

Începând cu 1 februarie 2022, Norina Boru a fost încadrată în funcția de consilier economic al Ambasadei Române la Roma. Experiența fiicei lui Emil Constantinescu este una vastă în domeniu, Norina lucrând în ultimii 7 ani în administrația publică și diplomație.

Fata lui Emil Constantinescu s-a măritat în 1999 cu Cristian Boru, absolvent al Facultății de Medicină din Timișoara (1997). Și partenerul de viață al Norinei, ajuns astăzi medic chirurg, lucrează tot în Italia, unde este angajat în cadrul unei clinici care ține de o universitate din Roma.

Averea soților Boru este una consistentă, Cristian și Norina deținând împreună trei terenuri cu o suprafață totală de 24.400 metri pătrați, dar și două apartamente (de 109 mp și 72 mp) și o casă în Capitală, cu o suprafață de 106 metri pătrați.

Norina și Cristian Boru sunt proprietarii a două mașini (un BMW 318i și un Jaguar), dar și a unei motorete Vespa. Averea familiei este completată de bijuterii evaluate la circa 8.000 euro și de tablouri și obiecte de artă de alte 7.000 euro.

În conturi bancare, Norina și soțul ei au strâns 90.000 euro și 32.000 lei. Potrivit contractului de muncă semnat cu Ministerul Economiei, fata lui Emil Constantinescu primește anual 7.361 lei, la care se adaugă venitul anual pentru funcția de consilier economic la Roma, care înseamnă 39.387 euro.

Pentru servicii medicale chirugicale și de cercetare efectuate la Roma, soțul Norinei Boru primește anual 34.000 euro. Din închirierea unor imobile, soții Boru își completează veniturile anual cu 23.409 lei, la care se adaugă și suma de 800 lei, pe care fata lui Emil Constantinescu o primește dintr-un contract de arendă.

Norina Boru a terminat Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice București, obținând ulterior licența în administrarea afacerilor la United Business Institute (1996).

În 1997, Norina Boru și-a deschis o firmă de consultanță, destinată start-up-urilor, afacere care i-a asigurat resurse financiare vreme de aproape două decenii. Apoi, la începutul lui 2016, fata lui Emil Constantinescu a decis să facă o schimbare radicală în carieră.