Actual Diverse

Ce motiv halucinant stă la baza deciziei lui Putin de a desființa prin decret prezidențial Rostourism, Agenția pentru Turism

Ce motiv halucinant stă la baza deciziei lui Putin de a desființa prin decret prezidențial Rostourism, Agenția pentru Turism
Infoactual

În plin război, Putin muncește mai mult ca niciodată, pentru că mai nou face și reforme în propriul stat. Printr-un decret prezidențial, joi, 20 octombrie, liderul de la Kremlin desființează Rostourism, Agenția Federală pentru Turism. Iar explicația este halucinantă.

Ce motiv halucinant stă la baza deciziei lui Putin de a desființa prin decret prezidențial Rostourism, Agenția Federală pentru Turism

Joi, 20 octombrie 2022, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de desființare a Rostourism  – Agenția Federală pentru Turism, a Rusiei, creată prin Decretul prezidențial nr. 1453 din 18 noiembrie 2004.

Vladimir Putin a desființat Rostourism printr-un decret publicat pe 20 octombrie a.c., funcțiile acestuia, inclusiv obligațiile juridice, urmând a fi transferate Ministerului Dezvoltării Economice.

Decizia a fost luată ca parte a îmbunătățirii administrației publice în domeniul turismului și al activităților turistice.

„În scopul îmbunătățirii administrației publice în domeniul turismului și al activității turistice, al creșterii eficienței dezvoltării industriei turistice și al optimizării structurii organelor executive federale”, se arată în decret.

Eu decretez: 1. Se desființează Agenția Federală pentru Turism. 2. Transferarea funcțiilor Agenției Federale pentru Turism desființate către Ministerul Dezvoltării Economice al Federației Ruse””, a semnat Putin.

Agenția Federală pentru Turism era responsabilă pentru prestarea de servicii de stat, gestionarea proprietății de stat și îndeplinirea funcțiilor de aplicare a legii în domeniul turismului.

Decretul semnat de Putin a intrat în vigoare de la data semnării sale, 20 octombrie. Agenția Federală pentru Turism a fost formată în 2004, iar din 2019, departamentul a fost condus de Zarina Doguzova.

Explicații subsidiare și o posibilă supărare a lui Putin

Luna trecută, Zarina Doguzova a fost nevoită să răspundă la întrebări despre călătoriile turistice în perioada de mobilizare parțială, atât în străinătate, cât și în Rusia, după ce Kazahstanul a raportat blocaje de trafic la granița cu Rusia, deoarece cetățenii încercau să evite serviciul militar obligatoriu.

Doguzova, citată de media, a declarat la 14 septembrie 2022, răspunzând astfel unor întrebări ale oamenilor, printre care desigur și cei care fugeau de mobilizare:

„Pe baza informațiilor pe care le avem în acest moment, dacă nu ați primit o citație, atunci puteți pleca în excursii. Nu avem informații despre nicio reglementare restrictivă la nivel federal. De asemenea, la sfatul șefului Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, pentru clarificări, puteți contacta biroul de înregistrare și înrolare militară la care sunteți repartizat.”