Lifestyle

Ce se întâmplă dacă mănânci multă pâine? Asta trebuie să faci pentru a evita consecințele

Ce se întâmplă dacă mănânci multă pâine? Asta trebuie să faci pentru a evita consecințele

Ce se întâmplă dacă mănânci multă pâine? Asta trebuie să faci pentru a evita consecințele. Cea mai vizibilă consecință a consumului excesiv de pâine este îngrășarea. Fiecare organism reacționează diferit și există și norocoși care nu resimt consecințe asupra siluetei, în timp ce alții o fac.

În general, consecințele consumului excesiv de pâine sunt:

  • Obezitatea
  • Colesterol ridicat
  • Hipertensiune
  • În plus, conțin gluten
  • Malnutriție

Ce se întâmplă dacă mănânci multă pâine?

Pâinea în sine nu este rea, de fapt nu se întâmplă nimic dacă o consumi, atâta timp cât este în măsura corectă, fără a exagera aportul acesteia. Toate alimentele sunt rele dacă sunt consumate în exces, în proporțiile potrivite, pâinea este o gustare grozavă..

Ce trebuie făcut pentru a evita efectele secundare?

  • Mănâncă 1 bucată de pâine pe zi, dar evit-o noaptea
  • Dacă lucrați acolo unde este nevoie de mult efort, poate fi necesar să măriți porția
  • Evitați să fiți sedentar, acest lucru este rău pentru dvs., luați timp pentru a face o anumită activitate fizică sau exerciții fizice
  • Completați-vă dieta cu alimente sănătoase, cu conținut scăzut de grăsimi și sodiu.
  • Mănâncă fructe și legume în fiecare zi
  • Bea apă simplă, evită consumul excesiv de apă aromată (plic) și sodă.

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit în urmă cu ceva timp despre consumul de pâine. Aceasta a transmis că nu pâinea în sine îngrașă, ci cantitate în care o consumăm și ce adăugăm pe ea.

„Nu pâinea în sine îngraşă, ci cantitatea în care o consumăm şi ceea ce punem pe pâine. Cu un aport mediu de 230 cal/ 100 gr., nu putem spune că pâinea e vinovată de kilogramele în plus atât timp cât mezelurile conţin in medie 350 cal/ 100 gr., iar caşcavalul 380 cal/ 100gr. O banală felie de pâine are 80 cal, ceea ce, raportat la o raţie calorică obişnuită de 2000 cal/zi, nu reprezintă un pericol”, a precizat medicul nutriţionist.