Actual

Ce spune Klaus Iohannis despre ritmul de vaccinare anti-COVID. „Mai multă viteză…”

Ce spune Klaus Iohannis despre ritmul de vaccinare anti-COVID. „Mai multă viteză…”

„Ritmul de vaccinare anti-COVID se menţine în media ultimelor zile. De ieri până azi, au fost administrate aproape 80.400 doze. România se apropie de două milioane de persoane cu schema completă de imunizare şi, în total, are peste 3.250.000 de oameni care au primit cel puţin o doză. Este extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă tot mai multă viteză”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, după ce a constatat interesul foarte mare pentru vaccinarea direct din maşină la primul astfel de centru deschis azi în Capitală.

În Piaţa Constituţiei, se administrează de astăzi serul Pfizer BioNTech

„În spaţiul amenajat în Piaţa Constituţiei, se administrează de astăzi serul Pfizer BioNTech fără programare, între orele 8.00 şi 20.00. Centrul de tip drive-through este un succes”, spune şeful statului.

Coordonatorul activităţilor de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă, confirmă că vor mai apărea multe astfel de centre, atât la Bucureşti, cât şi în ţară.

„Sunt foarte dorite, având în vedere că există un acces foarte uşor al oamenilor pentru vaccinare. Nu este nevoie de programare şi una stfel de centru permite cu uşurinţă celor care se deplasează, care au un program mai complex să se adreseze şi acestui serviciu de vaccinare. Următoarele centre, din câte am discutat, vor fi, de pildă, în Sectorul 3, se doreşte în Sectorul 6 şi probabil că şi celelalte sectoare vor lua în calcul înfiinţarea unor astfel de centre. De asemenea, în ţară, în Galaţi, în Constanţa. Sunt mult mai multe judeţe, Suceava, care îşi doresc operaţionalizarea centrelor de tip drive-through”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.