Actual International

Ce ținute au ales Carmen Iohannis și Brigitte Macron la întâlnirea cu regele Charles al III-lea

Ce ținute au ales Carmen Iohannis și Brigitte Macron la întâlnirea cu regele Charles al III-lea

Președintele României, Klaus Iohannis, alături de soția sa, Carmen, se află la Londra pentru a participa la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a.

Dacă președintele României a optat pentru un costum negru, cămașă albă și cravată neagră, soția sa a purtat o ținută la care nu s-a așteptat nimeni. E vorba de o rochie neagră, mult peste genunchi, cu mâneci trei sferturi, la care a asortat o pereche de pantofi stiletto și o geantă de aceeași culoare.

Singurele bijuterii pe care Carmen Iohannis le-a avut au fost o pereche de cercei și o broșă. Ținuta poartă semnătura designerului Andrea Tincu care, de altfel, a și postat pe Facebook o fotografie de la dineul cu regele Charles,  la Buckingham Palace, cu Carmen Iohannis și Klaus, ținându-se de mână, prima doamnă a României fiind zâmbitoare.

Președintele Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, s-au plimbat „incognito” prin Londra

Și președintele Emmanuel Macron alături de soția sa, Brigitte au ajuns la Londra pentru a participa la funeraliile reginei. Potrivit presei franceze, cei doi au fost văzuți cum s-au plimbat „incognito” în jurul cozii de la sicriu, pentru a vedea care e starea de spirit a britanicilor.

Președintele Macron a purtat o jachetă de culoare navy închisă, pantaloni gri cărbune și adidași negri. În ceea ce o privește pe Brigitte Macron, aceasta a ales o ținută asemănătoare. Ambii au avut ochelari de soare și pantofi sport și au fost flancați de agenți de securitate. Potrivit Daily Hall, înainte de a ajunge să-și prezinte omagiile la Westminster Hall, cei doi și-au schimbat îmbrăcămintea.

Ulterior, Macron și prima doamnă a Franței, s-au alături celorlalți lideri mondiali și membri ai familiei regale și au participat la recepția de la Palatul Buckingham. Acolo i-au oferit noului lui Charles o carte de fotografii care celebrează vizitele reginei în Franța.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață joi, 8 septembrie 2002, la Castelul Balmoral, din Scoția, la vârsta de 96 de ani. Înmormântarea va avea loc pe 19 septembrie. La ceremonie sunt așteptați să participe aproximativ 500 de șefi de stat și demnitari străini.

Sursă foto: pe surse