Actual Lifestyle

Cele mai mici prețuri de furnizare a energiei pentru consumatorii casnici sunt oferite de o companie de stat

Cele mai mici prețuri de furnizare a energiei pentru consumatorii casnici sunt oferite de o companie de stat
evz.ro

Pentru clienții casnici, Hidroelectrica a majorat, însă doar marginal, oferta de furnizare energie de la un preț de furnizare de 0,25 lei/Kwh la unul de 0,28 lei/KWh. Prin urmare, aceasta este cea mai avantajoasă ofertă de pe piață la momentul actual. Și chiar cu această majorare, comparativ cu facturile din 2022, cele din 2023 vor fi mai ridicate cu doar 35 de bani la o factură de 100 KWh (cu TVA inclus).

Ofertă destinată clienților casnici

Această ofertă a Hidroelectrica, cu o perioadă contractuală de 12 luni, destinată clienților casnici și valabilă pentru contractele încheiate în perioada 01.01.2023 – 30.06.2023, este cu atât mai atractivă cu cât compania, alături de ceilalți producători, este obligată să vândă energie celorlalți furnizori la un preț de 0,45 lei/KWh, aceștia, în mod normal neputând să facă oferte inferioare acestui preț de furnizare.

Iar, la acest preț se adăugă restul tarifelor și taxelor, prețurile finale fiind doar puțin superioare celui plafonat la un consum de sub 100 KWh/lună, de 0,68 lei/KWh, cu deosebirea importantă că acest preț va rămâne fix indiferent de câte sute de KWh sunt consumați lunar.

Prețurile/Kwh variază între 0,7 și 0,78 lei

Pentru clienții din București, Giurgiu și Ilfov prețul final din factură va fi de 0,7 lei/KWh, în timp ce cel mai ridicat preț (ca urmare a tarifelor și taxelor mai mari, nu a prețului practicat de Hidroelelctrica) îl vor achita consumatorii casnici din Oltenia, de 0,78 lei/KWh.

De asemenea, se precizează că:

  • prețul oferit de Hidroelectrica este de aproape 5 ori mai redus decât cel mediu de pe piața pentru ziua următoare (PZU), pe care se tranzacționează o cantitate reprezentând aproximativ 50% din consumul intern, si care, în primele 11 luni ale anului, a fost de 1,31 lei/KWh.
  • la mijlocul lunii noiembrie, Hidroelectrica avea semnate un număr de peste 450 de mii de contracte cu clienți casnici.
  • Hidroelectrica a stabilit un termen de plată de 45 zile de la emiterea facturii, scrie profit.ro.