Actual Politică

Premierul Nicolae Ciucă: „Să dovedim umanitate și, prin gesturi simple și firești, să salvăm vieți!”

Premierul Nicolae Ciucă: „Să dovedim umanitate și, prin gesturi simple și firești, să salvăm vieți!”
foro: Guvernul României

În această dimineaţă, îaintea şedinţei de Guvern, premierul Nicolae Ciucă a mers la  Centrul de Transfuzie sanguină al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr.Carol Davila” şi a donat sânge.

Premierul Nicolae Ciucă a donat sânge. Să dovedim umanitate și, prin gesturi simple și firești, să salvăm vieți!

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că „ştiu că este mare nevoie de sânge pentru cei aflați în suferință. Este nevoie să înțelegem că acest gest de omenie, pe care îl putem face în fiecare zi, salvează vieți și aduce alinare.

Să dovedim umanitate și, prin gesturi simple și firești, să salvăm vieți!

Prim-ministrul României a donat în această dimineață sânge la Centrul de Transfuzie sanguină al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr.Carol Davila”

14 iunie, Ziua Mondială a donatorului de sânge

Data de 14 iunie marchează Ziua Mondială a donatorului de sânge se celebrează în întreaga lume, motivul fiind creșterea gradului de conștientizare asupra importanței și necesității donării voluntare de sânge.

În ultimele săptămâni, au fost tot mai multe semnale referitoare la criza sângelui în spital ceea ce a dus la amânarea intervențiilor chirurgicale. Situația a devenit mai acută după cei doi pandemie. În prezent a crescut numărul intervențiilor chirurgicale programate în spitale deoarece pacienții care așteptau să treacă pandemia pentru a-și trata problemele de sănătate ajung acum direct pe masa de operație.

Numărul donatorilor de la centrele de transfuzii este mai mic decât media anilor trecuți.

Ziua donatorului se celebrează în întreaga lume, motivul fiind creșterea gradului de conștientizare asupra importanței și necesității donării voluntare de sânge.

În fiecare an se donează peste 80 de milioane de unităţi de sânge, însă doar 38% dintre acestea se colectează în ţările în curs de dezvoltare, ţări în care trăieşte 82% din populaţia lumii. Mai mult, în multe ţări pacientul depinde de sângele donat de familie sau prieteni. 65% din transfuziile de sânge în ţările cu venituri mici sunt date copiilor sub vârsta de cinci ani. În lume sunt 108 milioane donaţii de sânge în fiecare an.