Diverse

Cine e salvatorul bebelușului și a familiei sale, după ce mașina le-a luat foc în Pasajul Unirii. Exclusiv

Cine e salvatorul bebelușului și a familiei sale, după ce mașina le-a luat foc în Pasajul Unirii. Exclusiv
Foto: Infoactual

În această dimineață un incendiu izbucnit la un autoturism care rula prin Pasajul Unirii a creat panică și a blocat circulația în acea zonă a Bucureștiului circa două ore. În mașina care a luat foc se afla și un bebeluș.

În afară de ceea ce am scris deja pe Infoactual sau s-a văzut pe ecranele televizoarelor sunt alte două aspecte care merită subliniate într-o știre. Pentru că e vorba de oameni și reacția lor.

Reiau câteva informații pentru cei care nu știu ce s-a întâmplat după ora 9.30 în această dimineață în Pasajul Unirii, proaspăt reabilitat de primarul Sectorului 4 Daniel Băluță.

După intervenția pompierilor, Raed Arafat, șeful DSU, a făcut o declarație despre cele petrecute. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că ventilaţia pasajului Unirii este făcută pentru un trafic normal, iar azi a fost o mare cantitate de fum, deoarece mașina a ars în totalitate.

”În momentul în care ia foc un autovehicul în interiorul pasajului este nomal cantitatea de fum să fie mai mare, iar evacuarea să nu fie făcută instantaneu ci necesită o jumătate de oră, o oră”, a spus el, precizând că ”pentru a preveni orice fel de incident, participanţii au fost evacuaţi până la restabilirea unei atmosfere normale în pasaj”.

Mai multe mașini au rămas pe loc, în pasaj, și au fost scoase după ce fumul s-a risipit, iar echipele de anchetă și-au încheiat activitatea pentru dosarul penal in rem care s-a deschis ca urmare a evenimentului.

De degajarea pasajului și de ridicarea autoturismului ars s-a ocupat Poliția Locală a Sectorului 4.

După eliberare, angajații de la Totul Verde au spălat întreg carosabilul și totul a revenit la normal în circa două ore jumătate.

Ce conducea mașina și ce s-a întâmplat în Pasajul Unirii în momentul în care autoturismul a luat foc

Autoturismul în care se aflau trei adulți și un bebeluș așezat în landou era condus de o femeie, Mihaela (n.r. Nu publicăm numele din considerente profesionale), mama copilașului aflat pe bancheta din spate.

Din informațiile mele, micuța mașină, cu număr de București, fusese cumpărată în urmă cu 5 luni și proprietara nu avea niciun motiv să se teamă că poate păți un asemenea incident.

În imaginile surprinse de camerele de luat vederi se observă că imediat ce mașina a luat foc, pasagerii au coborât din mașină cât de repede au putut. Bărbatul din față a coborât rapid și a scos din spate landoul cu bebeluș, în timp ce mama a luat ce mai era în mașină. S-au îndepărat de autoturismul care ardea, mergând spre mașinile din spate.

Captura A3 – CNN. Autoturismul salvator, de culoare albă, aflat pe cealaltă bandă de mers, se vede în spatele mașinii albastre care părăsește pasajul

Primul vehicul a ieșit din coloană și a părăsit pasajul, șoferul neschițând niciun gest de ajutor către părinții cu bebelușul aflat în pericol de intoxicare cu fum.

A apărut urgent un salvator, într-o mașină ce a ieșit din coloana de pe celălalt sens. Se vede cum șoferul se bagă până în dreptul familiei cu copil și îi invită să se urce. Este omul care a salvat viața acelui prunc care risca să se sufoce din cauza fumului.

O a doua secvență deplorabilă și care ar trebui să dea de gândit șoferilor este lipsa de empatie, de ajutor oferit semenilor prinși într-o situație ca cea de azi. Poate că aici a intervenit frica, dar în luarea bebelușului în mașină…

Așa cum se observă tot din filmări, niciun șofer nu a sărit cu extinctorul să încerce să stingă focul izbucnit la partea din față a mașinii. Dacă ar fi făcut asta 3-4 dintre conducătorii auto, cu siguranță că pasajul nu s-ar fi umplut cu atâta fum. Dar, încă o dată zic, poate că a intervenit frica în acei bărbați și au preferat să stea în mașini, cu geamurile închise, sau să părăsească degrabă locul.

Nu am aflat până acum cine este șoferul salvator care a luat bebelușul și pe familia sa în autoturismul său și i-a scos imediat din pasaj. Dar merită toate felicitările bucureștenilor!