Actual Diverse

Panică în Pasajul Unirii. Mașină în flăcări a blocat traficul și a umplut de fum pasajul. Foto

Panică în Pasajul Unirii. Mașină în flăcări a blocat traficul și a umplut de fum pasajul. Foto
Infoactual

Marți dimineața, o zi obișnuită, când majoritatea oamenilor fug la lucru, la univesitate sau își duc copiii la școală.

Panică în Pasajul Unirii. Mașină în flăcări a blocat traficul și a umplut de fum pasajul. Foto

O mașină a luat foc în Pasajul Unirii. Risc de intoxicare. Pompierii au intervenit de urgență.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs in Pasajul Unirii. Arde un autoturism, cu degajari mari de fum. Nu sunt victime pana in acest moment. Acționează 5 autospeciale de stingere, SMURD. Circulația este oprită în pasaj”, transmite, într-un prim comunicat, ISU București.

Din primele informații de la fața locului, prima mașină de pompieri nu a intrat  în pasaj deoarece aceasta este procedura standard, după cum a precizat Raed Arafat, șeful DSU.

În acest moment, coloana de mașini a rămas blocată în fața Teatrului Național, iar Poliția Rutieră încearcă din răsputeri să fluidizeze traficul. La fața locului sunt și ambulanțe, dar nu s-a raportat niciun rănit.

Incendiul de la mașină s-a produs pe sensul de mers dinspre Universitate spre Șincai. Sunt informații că în autoturism se aflau trei adulți și un copil.

Sunt deja ajunse la fața locului multe forțe de salvare, care încearcă să vadă dacă toți șoferii prinși în pasaj sunt bine, nu au suferit intoxicații cu fum. Au fost evacuați cu toții.

Raed Arafat: adevăratul pericol îl reprezintă fumul

Chiar din primele momente, oamenii au părăsit mașinile și au fugit speriați de fumul dens care împânzise întregul pasaj.

Sistemul de evacuare al noi construcții a funcționat după cum a spus prefectul capitalei Toni Greblă și fumul a fost evacuat din pasaj.

Raed Arafat, specialistul principal în intervențiile de urgență, cauza principală a deceselor o reprezintă nu focul în sine, ci fumul. Majoritatea oamenilor în cazul dat s-au autoevacuat. Nu există răniți, pentru că toată lumea s-a conformat, iar pompierii au acționat impecabil, a declarat Raed Arafat.