Actual Social

Cineva a eliberat patru urși într-o comună din Argeș. Primarul și localnicii sunt disperați

Cineva a eliberat patru urși într-o comună din Argeș. Primarul și localnicii sunt disperați
Arhivă

Feriți-vă de urși! Prin comuna Cerașu din Argeș se plimbă nestingherite patru animale.

Primarul comunei Cerașu din Argeș este revoltat că în zonă au fost aduși patru urși. Edilul Alin Staicu și-a spus păsul pe Facebook, unde precizează că a cerut ajutorul autorităților pentru a rezolva problema.

Alin Staicu, a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, că patru urşi au fost aduşi ilegal în zonă de către persoane necunoscute, autorităţile fiind sesizate pentru lămurirea situaţiei şi pentru relocarea animalelor în alte zone.

„Am solicitat ajutorul autorităţilor competente pentru a identifica modalitatea în care urşii au ajuns în comuna noastră şi pentru a găsi soluţii pentru relocarea acestora în alte zone. Rugăm cetăţenii să fie atenţi şi să anunţe autorităţile dacă animalele sălbatice îşi fac apariţia în apropierea gospodăriilor”, a scris primarul.

De unde au apărut urșii? Sătenii sunt îngrijorați

Nimeni nu știe de unde au apărut urșii în comună, cine i-a adus acolo. Dar frica s-a instaurat.

Oamenii din comuna Cerașu și din împrejurimi sunt neliniștiți de când în zonă au apărut patru urși. Le este teamă de aceștia și se gândesc mai ales la siguranța copiilor lor, având în vedere că nu mai este mult timp și va începe școala, iar elevii vor lua la pas drumurile localității. Riscul de a se întâlni cu animalele devine foarte mare.

„Mai există urși … dar nu ca ăștia cerșetori, să-ți intre în casă peste tine. Umblă și ziua nestingheriți. Trebuie luate măsuri că încep copiii școala”, se plânge un locuitor al comunei Cerașu.

„Sunt aduși să nu mai deranjeze turiștii pe Valea Prahovei. Nu se gândesc la noi.”, a comentat pe Facebook o altă persoană situația descrisă de primar.