Actual

Ciolacu şi George Simion,bătălie pe Facebook pentru angajaţii STB. Cine a luat mai multe like-uri din cauza lui Nicuşor Dan

Ciolacu şi George Simion,bătălie pe Facebook pentru angajaţii STB. Cine a luat mai multe like-uri din cauza lui Nicuşor Dan
Foto: Radio România Actualități/Alex Lancuzov

Sute de angajați ai STB au protestat astăzi în Capitală timp de patru ore, nemulțumiți de faptul că peste 200 de șoferi au fost concediați, în urma grevei din luna ianuarie. Aceştia au reclamat atitudinea conducerii Societății de Transport București față de problemele lor și starea parcului auto. La miting a fost prezent și George Simion, președintele AUR.

Marcel Ciolacu şi George Simion, bătălie pe Facebook pentru angajaţii STB. Cine a luat mai multe like-uri din cauza lui Nicuşor Dan

Liderul AUR nu a fost prezent numai la mitingul salariaţilor STB, ci şi-a făcut simţită prezenţa şi pe pagina de Facebook a preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a postat un mesaj în sprijinul protestatarilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a reacţionat faţă de protestul angajaţilor STB şi de lipsa de respect a conducerii şi chiar a primarului general al Capitalei care nu reuşeşte să găsească soluţii pentru aceştia. Într-o postare pe contul său de socializare, Marcel Ciolacu a solicitat autorităţilor implicarea urgentă în rezolvarea situaţiei.

„Bucureștenii au nevoie de un transport public civilizat, nu de vendete politice! În loc să se concentreze pe rezolvarea solicitărilor perfect legitime ale angajaților Societății de Transport București – parc auto corespunzător care să asigure siguranța și confortul călătorilor, dar si condiții mai bune de muncă, directorii lui Nicușor Dan au „rezolvat” problema dând afară peste 220 din oamenii care au avut curajul să arate public cât de mare este dezastrul din cadrul societății de transport bucureștene”, a scris Ciolacu.

La scurt timp, George Simion a intervenit în postarea liderului PSD şi i-a lăsat un comentariu.

„Marcel, autorități responsabile sunt și consilierii municipali ai PSD! Reacționați!. Ca să vezi că am dreptate, voi avea mai multe likeuri la acest comentariu decât ai tu la toată postarea”, a scris la rândul său George Simion. Liderul AUR a avut dreptate.

Într-o oră, postarea lui Marcel Ciolacu număra o mie de like-uri, în timp ce comentariul lui Simion avea aproximativ 3.000 de like-uri.

Ce spune liderul de sindicat despre sancțiuni

Liderul de sindicat Vasile Petrariu a declarat că nu s-a rezolvat nimic din ianuarie şi până acum.

„Nu s-a rezolvat nimic. Mai mult  s-au adăugat şi aceste probleme legate de concedieri, cu sancţiunile acestea pecuniare. Sunt peste 1.000 de salariaţi, 1.500, care au primit sancţiune între 5 şi 10% pe trei luni. Şi vrem să tragem încă un semnal de alarmă, poate cineva se va mai gândi şi va impune cumva acestui „domn” (directorul general al STB, Adrian Criţ) să înţeleagă că dialogul social înseamnă parteneri. Noi vrem mai mult să tragem un semnal de alarmă, pentru că nu avem nicio aşteptare, nici de la acest director general, nici de la cei care îl susţin. Interesele sunt prea mari şi noi am deranjat foarte mult, pentru că nu i-am lăsat să facă ce vor”, a precizat Vasile Petrariu.

El a afirmat că situaţia putea fi evitată încă de anul trecut de când au fost începute demersurile, dar „s-au situat pe o poziţie de forţă”, iar după conflictul din ianuarie au început cu „ameninţări, presiuni şi şantaj”.

„Pentru că acest domn, vezi Doamne, vrea să negocieze el un contract colectiv de muncă, singur, nu ştiu cu cine vrea să-l negocieze şi să stabilească ce vrea el. Atunci când sunt două părţi trebuie să existe să spunem o înţelegere şi un punct de vedere comun ca să spui că ai negociat. Nu e cazul la el”, a menţionat liderul de sindicat.