Politică

Ciprian Ciucu către Nicuşor Dan: Nu poţi să spui că n-ai soluţie. Cum să treacă lunile şi să nu faci nimic

ciucu

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu nu se află la primle critici în ceea ce îl priveşte pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţinut la alegerile din anul 2020 de PNL. Ciucu nu înţelege de ce Nicuşor Dan nu ace nimic de doi ani de zile.

Ciprian Ciucu către Nicuşor Dan: Nu poţi să spui că n-ai soluţie. Cum să treacă lunile şi să nu faci nimic

„Nu poţi să spui că n-ai soluţie. Cum să treacă lunile şi să nu faci nimic. Să-şi asume directorii funcţiile şi să deblocheze investiţiile. Îi cer primarului general să urmărească mai atent ce se întâmplă cu investiţiile mai asumat. Poate deblochează situaţia cu Constanda”, a declarat Ciprian Ciucu.

Liderul PNL Bucureşti a subliniat că liberlii încă nu-şi retrag sprijinul pentru primarul general, dar situaţia s-ar putea schimba oricând.

„Trag un semnal de alarmă. PNL îl susţine pe Nicuşor Dan şi îi asigură majoritate. Dar îi cer primarului mai mult focus pe investiţii”, a completat primarul Sectorului 6, adăugând că „dacă situaţia trenează şi nu se mişcă, nu mai venim cu un cec în alb, ci vom discuta fiecare proiect în parte. Va fi o negociere mai dură. Au trecut doi ani. Sunt lucruri care trebuiau să fi fost până acum. I-am zis că poate veni la PNL să ceară expertiză”, a avertizat Ciprian Ciucu.

Preşedintele PNL Bucureşti a mai anunţat că e nemulţumit şi de modul cum acţionează Poliţia Municipiului Bucureşti.

„Sunt extrem de nemulţumit de Poliţia Municipiului Bucureşti, sunt extrem de nemulţumit. Da, de domnul Răşică. Am vorbit cu toţi primarii de sector şi dacă Primăria nu-şi poate gestiona partea (…) apoi ne pune în situaţia şi spunem că tot ce e în inelul median se ocupă Primăria Generală, ce e în afară ne ocupăm noi. Discuţia acum e la nivel informal”, a conchis Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu îi cere lui Nicușor Dan mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci

Ciprian Ciucu, președintele PNL București și primarul Sectorului 6, îi mai cere primarului Nicușor Dan să urmărească mai atent ce se întâmplă cu cele două mari proiecte de investiții ale municipalității – Pasajul Doamna Ghica și lărgirea străzii Prelungirea Ghencea – în contextul în care prețurile la materiale de construcții au crescut, iar compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul, acumulează pierderi uriașe ce ar putea duce la faliment și la blocarea șantierelor.

Ciucu a reclamat și faptul că la Prelungirea Ghencea nu s-au făcut până acum nici exproprierile pe următorul tronson, ca lucrarea să poată avansa. Acesta a cerut directorilor din Primăria Capitalei și funcționarilor să caute și să-și asume soluții.

„Nu poți să vii să spui că nu ai nicio soluție. Nu ai nicio soluție, pleci acasă! Nu-ți asumi? Pleci acasă. Nu stai cu șantierele deschise ani de zile. Asta e atitudinea pe care eu o am ca primar, cu echipa mea. Și ar trebui să o aibă și Nicușor Dan. Cer directorimii din PMB să își asume funcțiile publice pe care le au și să deblocheze situația. Sau să ne lase în pace. Îi cer primarului general să urmărească mai atent ce se întâmplă cu investițiile asumate”, a spus Ciucu.

Costică Constanda nu doreşte plata eşalonată a datoriilor

Recent, Costică Constanda a reuşit din nou blocarea conturilor Primăriei Generale, iar Nicuşor Dan a spus că: „intenţia noastră este de a plăti, iar propunerea este de a plăti eşalonat rate lunare”. La auzul celor spune de Nicuşor Dan, Constanda a spun că nu există aşa ceva. Nici nu concepe o astfel de înţelegere.