Actual Social

Breaking: Clinică medicală, cercetată pentru trafic de țesut uman. Procurorii fac percheziții

Clinică medicală, cercetată pentru trafic de țesut uman. Procurorii fac percheziții
Arhivă

Administratorii unei clinici medicale din București sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni privind introducerea ilegală în ţară de ţesuturi şi organe umane.

Update: Reacția Ministerului Sănătății: ANT și-a îndeplinit atribuțiile

Concret, procurorii susțin că aceștia ar fi adus un un număr semnificativ de cornee din afara țării, fără a avea autorizația ANT.

,În perioada 2019-2021, o clinică medicală şi administratorul acesteia, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul României ţesuturi de origine umană, respectiv un număr semnificativ de cornee, fără autorizaţia specială emisă de Agenţia Naţionala de Transplant”, transmit procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care instrumentează acest dosar.

Procurorii au făcut percheziții în acest dosar.

Ministerul Sănătății:

„Ca urmare a comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti privind dispunerea urmăririi penale faţă de o persoană fizică şi o persoană juridică pentru săvârşirea infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară de organe, ţesuturi sau celule de origine umană fără autorizaţie emisă de Agenţia Naţională de Transplant, Ministerul Sănătății face următoarele precizări:

Agenţia Naţională de Transplant şi-a îndeplinit sarcinile conform atribuţiilor şi competenţelor sale legale, acţionând instituţional. Fiind o anchetă în curs de desfăşurare, nu putem oferi alte informaţii sau detalii suplimentare.”, a comunicat instituția.