Actual International

Doliu în televiziunea americană. Un realizator iubit s-a stins din viață. Copii și părinții sunt în lacrimi

Doliu în televiziunea americană. Un realizator iubit s-a stins din viață. Copii și părinții sunt în lacrimi
Infoactual/arhiva

Lloyd Morrisett, co-fondatorul atelierului Sesame Workshop, care a dat naștere în cele din urmă emblematicei emisiuni de televiziune pentru copii Sesame Street, a murit la vârsta de 93 de ani.

Co-fondatorul Sesame Street, Lloyd Morrisett, s-a stins din viață. Copiii și părinții care au crescut cu emisiunea sunt în lacrimi

Într-un tweet, Sesame Workshop a scris: ”Sesame Workshop deplânge moartea apreciatului și iubitului nostru co-fondator Lloyd N. Morrisett, PhD, care a murit la vârsta de 93 de ani”.

Nu a fost anunțată cauza decesului.

Sesame Workshop (SW), cunoscută inițial sub numele de Children’s Television Workshop (CTW), este o organizație americană non-profit care a fost responsabilă pentru producția mai multor programe educaționale pentru copii – inclusiv primul și cel mai cunoscut program, Sesame Street – care au fost televizate la nivel internațional.

Foto: aniversare cu prăjituri păpuși/wikipedia

Producătorul de televiziune Joan Ganz Cooney și directorul fundației Lloyd Morrisett au dezvoltat ideea de a forma o organizație pentru a produce Sesame Street, un serial de televiziune care să îi ajute pe copii, în special pe cei din familii cu venituri mici, să se pregătească pentru școală. Au petrecut doi ani, din 1966 până în 1968, cercetând, dezvoltând și strângând fonduri pentru noul serial. Cooney a fost numit primul director executiv al Workshop, ceea ce a fost numit ”una dintre cele mai importante evoluții din televiziune ale deceniului”.

În 1968, printr-o idee genială a fost creat originalul Atelier de televiziune pentru copii, împreună cu Joan Ganz Cooney. Acest lucru a dus în cele din urmă la crearea legendarei emisiuni pentru copii. Organizația revoluționară s-a rebranduit ulterior și a devenit Sesame Workshop.

Potrivit lui Cooney, fără Lloyd, nu ar fi existat niciodată Sesame Street. ”El a fost cel care a venit primul cu ideea de a folosi televiziunea pentru a-i învăța pe preșcolari abilități de bază, cum ar fi literele și numerele”.

În 1965, în timp ce observa cât de implicată era Sarah, fiica sa în vârstă de trei ani, în fața televizorului, Lloyd a început să se întrebe dacă acest mijloc de comunicare ar putea fi folosit pentru educarea copiilor. La o cină ulterioară, i-a prezentat ideea lui Cooney, o discuție care a dus la crearea ”Sesame Street”.

Regretatul antreprenor a fost descris de Sesame Workshop ca fiind: ”un lider înțelept, grijuliu și, mai presus de toate, amabil”. El a fost ”fascinat de puterea tehnologiei și se gândea în mod constant la noi moduri în care aceasta ar putea fi folosită pentru a educa”, au adăugat reprezentanții companiei de astăzi.