Actual Politică

Codrin Ștefănescu spune cine sunt candidații la prezidențiale 2024. Mai mult, știe și cine va fi următorul președinte

Codrin Ștefănescu spune cine sunt candidații la prezidențiale 2024. Mai mult, știe și cine va fi următorul președinte
Arhivă

Codrin Ștefănescu a fost mai deschis ca niciodată în cadrul podcasului EvZ Play. Robert Turcescu și Dan Andronic au aflat de la secretatul general al APP cine vor fi candidații la alegerile prezidențiale din 2024.

Codrin Ștefănescu a dezvăluit cine sunt greii care se vor lupta pentru funcția de președinte al României, dar și cine va câștiga acest statut.

„Chiar dacă Kovesi susține că nu va candida la președinție, asta este un lucru fals, va fi pe listele de vot în mod cert”, a spus Ștefănescu, sigur pe ceea ce afirmă. „Sistemul actual îl va pune, cel mai probabil, pe Ciucă pentru postul de candidat al liberalilor, iar Geoană, pe listele social-democraților”, a mai dezvăluit fostul partener politic al lui Liviu Dragnea.

Mai mult, acesta știe și cine va lua „tortul” în bătălia pentru funcția de lider de stat:

„Pe listele finale, cele din turul doi, vor ajunge cei doi candidați impuși de afară, adică Codruța și cu Ciucă. Într-o ultimă negociere finală se va stabili și câștigătorul dintre cei doi”, a explicat el.

Codrin Ștefănescu, și el candidat la președinție?

„Am primit propunerea să candidez la președinție din partea APP. Propunerea vine din zona toxică a foștilor ofițeri de informații. (…) De ce să mai ies la vot, dacă este degeaba și oricum se știe de dinainte care, ce și cum?
Dacă va fi nevoie, în 2024, vom colabora cu alte partide de aceeași mișcare pentru a întări acest segment. O să se mai creeze astfel de formațiuni politice naționaliste”, a spus Ștefănescu.

Ștefănescu: Ponta știe ce vorbește!

Deși nu-l vede în cărți pe Victor Ponta la alegerile din 2024, Codrin Ștefănescu e de părere că liderul PRO România e un om foarte bine informat:

„Victor Ponta a venit către români cu informația clară că nu ei aleg președintele în țara lor, ci că acesta este pus de afară și că în 2024 vor avea un om impus. Ponta știe ce vorbește, doar a ocupat atâtea funcții în statul român și are o mulțime de informații”.
„Nu trebuie să comparăm anul 2014, când a candidat el președinție, cu anul 2024. Atunci se lucra împotriva lui, dar greșeala a fost a lui Victor Ponta. A făcut lansarea acea pe stadionul „23 August”, a intrat în dezbatere cu Klaus Iohannis în loc să meargă pe șantierele patriei în funcție de premier. Lumea îl știa deja, nu avea nevoie de campanie și de discuții cu Iohannis. A pierdut procente întregi pe asemenea evenimente”, a mai spus Ștefănescu.