Actual International

Comandamentului Strategic al SUA spune că urmează un conflict uriaș. Ucraina e doar „încălzirea”

Comandamentului Strategic al SUA spune că urmează un conflict uriaș. Ucraina e doar „încălzirea”
Infoactual

Prezent la un simpozion, șeful Comandamentului Strategic al SUA a afirmat că urmează un conflict mai mare decât cel din Ucraina.

De ce șeful Comandamentului Strategic al SUA crede că urmează un conflict mai mare, în timp ce criza din Ucraina este doar încălzirea

Charles A. Richard este șeful Comandamentului Strategic al SUA și el este expertul militar care a avertizat în cadrul unui simpozion că urmează un conflict mai mare decât cel din Ucraina, afirmațiile acestuia fiind publicate zilele trecute pe site-ul Pentagonului.

„Criza din Ucraina este doar încălzirea. Urmează un conflict mai mare”, a declarat amiralul, în discursul susținut la Naval Submarine League’s 2022 Annual Symposium & Industry.

Spunând aceasta, specialistul în strategie, subliniază, în același context, că statul chinez a întrecut deja capacitățile militare americane.

Opinia care a fostă făcută public la evenimentul mai sus menționat:

„Evaluez nivelul nostru de descurajare a Chinei și corabia se scufundă încet. Se scufundă încet, dar se scufundă pentru că ei dezvoltă capacități militare mai repede decât noi.

Dacă tendința va continua, nu va conta cât de bun este planul nostru, cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de bune sunt forțele noastre, pentru că nu vom avea suficient din fiecare. Și aceasta este o problemă urgentă.”

”Capabilitățile subacvatice reprezintă una dintre…poate singurul avantaj asimetric pe care îl mai avem”.

„Nu va dura foarte mult până când vom fi testați în moduri în care nu am mai fost testați până acum. Trebuie să facem rapid  schimbări fundamentale în modul în care abordăm apărarea acestei națiuni. Situația actuală (din Ucraina n.r.) scoate foarte clar la lumină cum arată coerciția nucleară și cum nu ești pregătit pentru asta.”

Expertul crede că specialiștii chinezi sunt azi mult mai avansați decât americanii . Din acest motiv, se cere de urgență avansarea tehnologiei americane.