International

Concedieri masive în Armata Rusă! Comandamentul rus aduce forțe noi pe frontul ucrainean

Armata rusă, sursa foto zf
sursa foto zf

Din cauza unei serii de factori,  printre care și îngrijorările tot mai mari din Federația Rusă cu privire la o contraofensivă ucraineană, conducerea militară rusă a schimbat persoanele responsabile de aprovizionare și sprijin în Ucraina.

Comandamentul militar rus ar plănui o schimbare de conducere pentru organismul responsabil cu pregătirea și logistica forțelor, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Vladimir Putin își reorganizează trupele

Generalul-colonel Alexei Kuzmenkov, comandantul adjunct al Gărzii Naționale, l-ar fi înlocuit pe generalul-colonel Mihail Mizintsev în funcția de ministru adjunct al apărării al Rusiei pentru logistică, potrivit unor cunoscuți bloggeri militari ruși. Potrivit ISW, unul dintre bloggerii militari conectați la Wagner a declarat că generalul-colonel Mihail Teplinskiy, care a fost recent detașat într-o „poziție pe termen nedeterminat” în Ucraina, ar fi verificat gradul de pregătire al soldaților Flotei de Nord pentru a determina motivul pentru care Mizintsev a fost demis.

Potrivit bloggerului, în urma examinării lui Teplinski s-a constatat că trupele din unele regiuni din linia întâi nu primeau echipamentul adecvat. Grupul Wagner a avut provocări logistice considerabile și, având în vedere legăturile binecunoscute ale lui Teplinski cu Wagner, este posibil ca participarea sa la depistarea problemelor de aprovizionare să semnaleze faptul că forțele de securitate rusești se vor concentra din nou asupra acordării asistenței de care Grupul Wagner are nevoie.

ISW a raportat în luna septembrie a anului trecut că Mizintsev a preluat funcția de șef al logisticii pentru generalul de armată Dmitri Bulgakov și că anterior a fost director al Centrului Național de Control al Apărării din Rusia și comandant al Diviziei 150 de puști motorizate (Armata a 8-a de Arme Combinate, Districtul Militar Sud) în timpul operațiunilor rusești din Mariupol din primăvara anului 2014.

Schimbările nu au fost recunoscute oficial

În plus, potrivit bloggerilor ruși, Iuri Kuznetsov, fostul șef al Direcției a 8-a (protecția secretelor de stat) a Statului Major General al Rusiei, va conduce Direcția principală de personal a Ministerului rus al Apărării, iar generalul Oleg Gorshenin va fi înlocuit la conducerea Centrului național de control al apărării de Stanislav Gadzhimagomedov, adjunctul șefului Direcției operaționale principale a Statului Major General al Rusiei.

Instituția subliniază că modificările nu au fost încă recunoscute oficial de guvernul rus. Deoarece sunt responsabile de supravegherea chestiunilor legate de aprovizionarea trupelor, supravegherea logistică și instruirea Forțelor Armate Ruse, trei organizații care se anticipează că vor primi o nouă conducere în cadrul remanierii merită luate în considerare.

Centrul Național de Control al Apărării al Rusiei este organizația însărcinată cu orchestrarea operațiunilor Forțelor Armate Ruse și servește drept creier al întregului Minister al Apărării din Rusia. Instituțiile însărcinate cu supravegherea personalului și a logisticii ajută la îndeplinirea sarcinilor esențiale de sprijinire a trupelor împreună cu eforturile de coordonare ale Centrului Național de Control.

Aceste ajustări sugerează, de asemenea, că actualii comandanți însărcinați cu aceste sarcini nu au sprijinit eficient operațiunea ofensivă rusă de iarnă, care s-a încheiat cu puține realizări notabile, potrivit pravda.com.