Lifestyle

Concert de testare la Barcelona: 5.000 de participanți, niciun caz de infectare

Concert de testare la Barcelona: 5.000 de participanți, niciun caz de infectare

Concert de testare la Barcelona: 5.000 de participanți, niciun caz de infectare. Cercetătorii din Spania nu au găsit niciun semn al unei contaminări mai ridicate în rândul participanţilor la un mare concert de testare organizat luna trecută, la Barcelona. 5.000 de fani ai muzicii au luat parte la experiment, cu măşti, dar fără distanţare socială.

Şase persoane au fost testate pozitiv la coronavirus, într-un interval de 14 zile de la concert, dar incidenţa e mai mică decât cea observată la populaţia generală.

Din cei şase spectatori, numai doi s-au contaminat la concert. Acest experiment desfășurat la Barcelona arată că evenimentele cu public numeros pot fi sigure dacă se respectă anumite măsuri de siguranță.

Spectatorii au fost testați cu teste de anticorpi, au purtat mască de protecție FPP 2, dar nu au fost obligați să păstreze distanța fizică, astfel ei s-au bucurat de concert la sala Palau Sant Jordi, după ce au semnat un consimțământ de supraveghere epidemiologică, informează RRA.

Participanții au fost testați apoi la şapte zile după concert și la două săptămâni, iar autorii studiului au constatat că evenimentul nu a avut niciun impact asupra ratei de infectare în rândul spectatorilor.

Concert de testare la Barcelona. Concluzia este că inițiativa a fost un succes și organizatorii de festivaluri din Spania spun că văd lumina de la capătul tunelului. Ei speră ca experimentul de la Barcelona să fie un exemplu pentru reluarea concertelor în direct cu public în întreaga lume