Actual

„E sărbătoare mare de Crăciun în casa ta acum” și echipa INFOACTUAL îți dorește ție, drag român,”Să ai parte de tot ce e mai bun”

„E sărbătoare mare de Crăciun în casa ta acum” și echipa INFOACTUAL îți dorește ție, drag român,”Să ai parte de tot ce e mai bun”
FOTO stock.adobe.com/ TEXT Sandu Pop

În fiecare an aşteptăm cu nerăbdare, emoţie şi bucurie sărbătoarea Crăciunului, când obiceiurile şi tradiţiile  frumoase ne aduc în suflet multă liniște și bunătate.

În întreaga lume, pentru toate generaţiile, Naşterea Domnului a fost şi va rămâne o sărbătoare a iubirii şi a bucuriei, o sărbătoare a familiei, care ne reuneşte alături de cei dragi nouă (părinţi, copii, fraţi, prieteni), căci “fie timpul rău sau bun, va veni și la noi Moș Crăciun”.

Sărbătoarea „Nașterii Domnuluisau „Crăciunul are mai multe semnificații duhovnicești profunde

“În primul rând, ea ne arată iubirea nesfârșită, smerită și milostivă a lui Dumnezeu față de lume, potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi: “Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Unicul Său Fiu L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”.

În al doilea rând, această sărbătoare este o sărbătoare a păcii, a bucuriei și a bunei înțelegeri între oameni. Așa au cântat îngerii la Betleem: “Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire”.

“Cu prilejul acestei sărbători, noi arătăm bucuria și recunoștința noastră prin multe daruri. De aceea, sărbătoarea Nașterii Domnului sau sărbătoarea Crăciunului este și sărbătoarea darurilor. La darul lui Dumnezeu pentru noi arătat în Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, Care a venit să se nască, să crească și să ne mântuiască, noi răspundem cu daruri față de cei dragi, dar și cu daruri față de cei săraci, singuri, bolnavi, deznădăjduiți sau îndoliați, daruri care aduc bucurie acolo unde este întristare, speranță unde este deznădejde și comuniune acolo unde este însingurare”, ne-a transmis tuturor Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului pe patriarhia.ro.

Bunătate, bucurie, mulțumire….numai de bine de Crăciun

De Crăciun, glasurile calde ale copiilor care cântă  colindele tradiţionale din casă în casă, ne conduc de fiecare dată către bunătate, bucurie, fericire, simplitate, inocență, mulțumire, liniște sufletească.

În Ajunul Crăciunului, în fiecare casă se fac ultimele pregătiri pentru a avea o masa îmbelșugată, iar copiii așteaptă nerăbdători să vină Moșul cu cadourile mult visate…dar câți dintre noi cunoaștem frumoasa poveste a lui Moș Crăciun…

Atmosfera de Crăciun este una minunată, iar noi toți trebuie să fim cât mai buni, să dăruim căldură și să împrăștiem numai gânduri bune părinților, fraților, copiilor…tuturor.

Și rămânând în această atmosferă deosebit de frumoasă de Crăciun, noi, echipa INFOACTUAL vă dorim vouă, tuturor românilor “Crăciun Fericit, oriunde vă aflați!”