Actual Diverse

Concurs pentru 99 de posturi vacante de polițiști. Exact de atâția oameni are nevoie IPJ Iași

Concurs pentru 99 de posturi vacante de polițiști. Exact de atâția oameni are nevoie IPJ Iași

99 de cumătri”, acesta este numele unui cântec devenit hit, la moldoveni, care poate fi găsit și astăzi, pe youtube. El este interpretat inclusiv de Fuego, împreună cu solistul principal al melodiei, cântărețul moldovean, de peste Prut, Igor Cuciuc. Interesantă cifra, de ce oare nu o sută – ar fi o întrebare logică. Ne-am pus-o atunci când am aflat că doar de 99 de oameni este nevoie să fie angajați la IPJ Iași.

Concurs pentru 99 de posturi vacante de polițiști. Exact de atâția oameni are nevoie IPJ Iași

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi scoate la concurs 99 de posturi vacante de agenți și ofițeri de poliție, prin încadrare directă.

Sunt scoase la concurs, prin încadrare directă, următoarele posturi:  4 posturi de ofițeri de poliție, 94 posturi de agenți de poliție și unul de personal contractual, se arată într-un comunicat emis spre difuzare redacției Infoactual.

Înscrierile se fac on-line, în perioada 29 iunie-7 iulie a.c., inclusiv în zilele nelucrătoare.

Posturile scoase la concurs sunt în următoarele specialități:

*cazier judiciar, statistică și evidențe operative-1, *comunicații și informatică-1, *logistică-2, *rutieră-3, *investigarea criminalității economice-1, *financiar-2 *resurse umane-1 *siguranță școlară (psiholog)- 1 *ordine publică (electronist)-1 *comunicații și informatică (inginer de sistem)-1 *transporturi – 14 * posturi de poliție (ajutor șef de post)- 50 *siguranță publică și patrulare- 22.

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc, pe site-ul oficial al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, secțiunea Carieră.

Posturi scoase la concurs: https://is.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs .

Pentru unele dintre posturi se va desfășura și proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, iar în ziua de 03 septembrie a.c., va fi desfășurată proba scrisă, de tip test grilă.

Forțe proaspete au intrat în martie, la IPJ Iași

În luna martie a acestui an, aproape 40 de absolvenți au fost acceptați să facă primul pas în Poliție.

A fost finalizată procedura de încadrare a celor 38 de agenți de poliție ce au absolvit școlile de poliție în luna martie 2022. Aceștia au fost încadrați în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași după cum urmează: 33 la ordine publică, 4 la investigații criminale, iar unul la cazier, a scris, într-un amplu material, la acea vreme, bzi.

Foto: Facebook IPJ Iași