Actual

Nu mai e cale de întoarcere între Diana Șoșoacă și Poliția din Iași. Un nou episod după anularea amenzii primite de senatoare

Reprezentanții IPJ au contestat decizia magistraților din cadrul Judecătoriei în dosarul cu parlamentarul de Iași. Diana Șoșoacă a cerut anularea procesului-verbal întocmit pe data de 6 februarie 2021 și anularea amenzii, aducând în vedere faptul că mențiunile au fost făcute de agent cu încălcarea dispozițiilor legale, exces de putere și abuz de drept. Aceasta a primit drept de cauză, iar amenda a fost anulată.

Nu mai e cale de întoarcere între Diana Șoșoacă și Poliția din Iași. Un nou episod după anularea amenzii primite de senatoare

La prima instanță, Șoșoacă a obținut anularea procesului-verbal prin care a fost sancționată, după o petrecere dedicată soțului ei, într-un restaurant cu o capacitate de 200 locuri, în care erau prezenți doar 10 oameni, la două mese. Astfel, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au contestat decizia magistraților din cadrul Judecătoriei în dosarul cu parlamentarul de Iași.

„Instanța admite plângerea formulată de petenta Diana Iovanovici Șoșoacă, în contradictoriu cu intimat Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Dispune înlocuirea sancţiunii aplicate – amenda – cu sancţiunea avertismentului”, au precizat magistrații ieșeni.

Ulterior, polițiștii ieșeni au contestat hotărârea, iar dosarul urmează să fie analizat de instanța superioară, potrivit informațiilor bzi.ro.

Litigiul dintre avocata și senatoarea Diana Șoșoacă și IPJ Iași a început pe 20 aprilie 2021. Șoșoacă le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să anuleze un proces-verbal întocmit pe 6 februarie 2021, prin care a fost sancționată de oamenii legii. Diana Șoșoacă a cerut și să se constate că mențiunile au fost făcute de agent cu încălcarea dispozițiilor legale, exces de putere și abuz de drept, cheltuieli de judecată, precum și, în subsidiar, înlocuirea amenzii cu un avertisment.

„Mi s-a comunicat prin Poștă o amendă de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici pe 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 -22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu. Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise?! În niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează că nu am dreptul să cânt. Eu am o adeverință medicală, întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație”, a subliniat senatoarea.

„Pandemia de Covid-19 nu a fost declarată pe teritoriul României”

Senatoarea a menționat că petrecerea a avut loc într-un grup restrâns, iar rata de vindecare a virusului este de 99.77 la sută:

„În timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer! Se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii. Potrivit Ordinului nr. 874/81/2020, sunt exceptate de la purtatul măștii persoanele care fac efort fizic. În ce privește distanțarea fizică, nu se mai putea aplica, având în vedere că Iașul era în scenariul verde, iar localurile puteau funcționa cu 50 la sută din capacitate ocupată. Noi suntem câțiva prieteni care ne întâlnim tot timpul, niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit vreodată, iar SARS-CoV-2 este un virus care are procentaj de vindecare de 99,77 la sută, conform datelor oficiale”, a adăugat Șoșoacă.

Avocata a mai spus că, în mod legal, pandemia de COVID-19 nu a fost declarată pe teritoriul României. De altfel, la începutul lunii februarie 2021, senatoarea a postat un film pe o rețea de socializare, în cadrul căruia se vedea cum aceasta cântă și dă dedicații într-un restaurant.

Potrivit acesteia, a fost vorba despre Restaurantul „La Palia”, din Iași, unde i-ar fi dat dedicații lui Raed Arafat. Acum, polițiștii continuă la Iași scandalul cu senatoarea Diana Șoșoacă.