Actual Lifestyle

Condițiile insalubre, de neimaginat, depistate de ANPC într-un restaurant de fițe din Giurgiu

Condițiile insalubre, de neimaginat, depistate de ANPC într-un restaurant de fițe din Giurgiu
anpc.ro

Programul ”Caravana consumatorilor” este încă în derulare! Inspectorii ANPC continuă să găsească gândaci, muște,  produse expirate etc. în restaurante și supermarketuri

În urma diverselor sesizări primite de la cetățeni, în cadrul programului ”Caravana consumatorilor”, echipe mixte de control ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor Regiunile Sud Muntenia și București-Ilfov au efectuat o serie de acțiuni de control la operatori economici din județul Giurgiu, se arată într-un comunicat al ANPC pe anpc.ro

Astfel, după ce în cadrul unui control s-au găsit nereguli grave,  inspectorii ANPC (Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului) au închis un renumit restaurant de fiţe din portul Giurgiu. Este vorba de un restaurant plutitor, cunoscut pentru delicatesele din peşte servite, dar şi pentru preţurile ridicate.

Ce au constatat autoritățile

Pe parcursul acțiunii demarcate, inspectorii ANPC au găsit bucătăria restaurantului “Perla” din portul Giurgiu plină cu gândaci, produse expirate, cu ambalaje deteriorate, ustensile pline de rugină, o cameră de congelare neigienizată, dar şi frigidere murdare, insalubre.

În urma verificărilor inspectorilor Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, a fost închis și un supermarket. Prin urmare ambele locaţii (atât restaurantul “Perla” , cât și supermarketul Supeco din Giurgiu, supus verificărilor) vor avea activitatea oprită până la o perioadă de 6 luni (dar deschiderea nu va avea loc înainte de  remedierea deficiențelor) pentru neregulile grave constate dar și pentru lipsa de respect față de consummator.

Sancțiunile aplicate de inspectorii ANPC

Pentru neregulile identificate, inspectorii ANPC au dat și o serie de amenzi în valoare de până la 55 de mii de lei.

De asemenea, au fost retrase de la comercializare peste 700 de kilograme de produse alimentare, în valoare de aproximativ 50.000 lei.

” Există încă locații în care se pare că nu se intră. Pare că normele de bun simț comercial și legislația, pentru unii, sunt facultative, bazându-se, în continuare, pe relații, pile, șușanele. Mă întreb dacă cei care mâncau gratis pe acolo și-au pus problema că, în spatele fiecărei note de plată cu zero, cineva a decontat probleme de sănătate sau poate chiar viața pusă în pericol. Dacă tot suntem oameni respectabili ai unei comunități, atunci, hai, să îi învățăm și pe cei din jurul nostru să fie la fel. Mai corect ar fi să spunem: ” hai, tată socru, să facem curat și să ne respectăm semenii!”. Să nu uităm că instanța supremă este cea a lui Dumnezeu”  a precizat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor în cadrul Comunicatului ANPC publicat pe anpc.ro