Diverse

Conducerea Amazon taie în carne vie. Se vor face restructurări masive

Conducerea Amazon taie în carne vie. Se vor face restructurări masive

În luna noiembrie a anului trecut, reprezentanții Amazon vorbeau despre faptul că ar urma să fie concediați peste 10.000 de suflete. Din păcate situația s-a agravat, compania anunțând că e vorba de 18.000 de oameni care-și vor pierde locul de muncă.

Este cel mai mare număr de persoane care vor fi lăsate în voia sorții anunțat de o companie tech în ultimele luni. Informația a fost oferită miercuri seara de Wall Street Journal și confirmată la puțină vreme de CEO-ul companiei Amazon, Andy Jassy.

Acesta a făcut o postare în care a explicat că această companie a mai avut probleme și în trecut și e convins că totul se va rezolva și în aceste momente mai dificile. Din nefericire, locurile de muncă care nu vor mai fi curând vor afecta și operațiunile din Europa. Potrivit estimărilor, compania are un număr de 1,5 milioane de angajați în întreaga lume.

De ce a fost în practică planul de reducere a costurilor

În perioada pandemiei de coronavirus, asemenea multor altor companii tech, Amazon a suferit o creștere substanțială, mai ales în ceea ce privește capitolele cloud și e-commerce. Așa se face că în doar doi ani compania a reușit să-și dubleze rețeaua logistică, efectivele crescând cu câteva sute de mii.

Doar că această creștere a fost prea rapidă și la fel de repede au început și problemele. Pentru că, după ce pandemia s-a terminat cumpărătorii au plecat să facă shopping în magazinele fizice. În aceste condiții, reprezentanții Amazon au fost obligați să se gândească rapid cum să reducă costurile și au pus la cale un plan.

Dacă în noiembrie 2021 capitalul era de 1800 miliarde de dolari, în acest moment capitalizarea de piață a scăzut la 870 miliarde de dolari. Nici Meta nu stă prea bine, anunțând, de asemenea că va face concedieri, la fel ca și multe alte companii mari care au anunțat că vor da mulți angajați afară.