Actual Social

Copiii sub tratament oncologic, beneficiari al unui program radiofonic. Un proiect unic și lăudabil al Radio România Actualități

Copiii sub tratament oncologic, beneficiari al unui program radiofonic. Un proiect unic și lăudabil al Radio România Actualități
RRA

Data de 5 iunie este recunoscută drept Ziua Națională a Supraviețuitorului de Cancer, motiv pentru care Institutul Oncologic București, în colaborare cu Radio România Actualități, au lansat un proiect special dedicat copiilor aflați sub tratament oncologic în spitalele din țară, numit Radio Teri.

Astfel, după cum se specifică în descriere, “TERI este prietenul care le va sta alături copiilor, făcându-i puternici și încrezători”. Scopul vizat este crearea unui suport psihologic sub formă radiofonică pentru toți copiii afectați de cancer, încercându-se crearea unei legături spirituale între ei și lumea din jur. În acest sens, au fost selectate din fonoteca Radio România cea mai frumoasă muzică pentru copii, cele mai vesele și pline de culoare piese de teatru radiofonic care au pus în undă pagini din poveștile lumii, fabule și poezii celebre. Acestea vor fi recitate prin intermediul unor glasuri de copii, pline de speranță, vorbe bune și mult optimism. În viitor, se dorește și adăugarea unor lecții din programa școlară pentru copiii care au nevoie de internări frecvente sau de lungă durată.

Zilnic, între orele 9-13 și 18-21

RADIO TERI se va auzi zilnic, între orele 9 și 13 și seara de la 18 la 21, în saloanele copiilor, dar și în spațiile de activități și jocuri special amenajate în cadrul secțiilor de oncologie pediatrică.Proiectul pilot realizat de Radio România Regional prin București Fm, postul public de radio al Capitalei, se va extinde în perioada următoare la nivel național, pentru a putea beneficia de el cât mai mulți copii aflați în astfel de situații.

Până în prezent, acesta ar putea fi cel mai de anvergură proiect destinat copiilor bolnavi de cancer efectuat din fonduri de investiție atât publice cât și private. Dacă succesul va fi unul de lungă durată, ar putea servi drept model unor numeroase alte inițiative la un nivel european.