Actual Diverse

Copilul lovit de statueta din Primăria Capitalei este la reanimare, în stare gravă. Ce spun reprezentanții Spitalului

Copilul lovit de statueta din Primăria Capitalei este la reanimare, în stare gravă. Ce spun reprezentanții Spitalului

Un copil de 6 ani a fost rănit grav după ce o statuetă amplasată la intrarea în Primaria Capitalei s-a prăbușit peste el. Micuțul a fost dus de o ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului de copii Grigore Alexandrescu. Incidentul a avut loc la sediul principal al Primăriei Capitalei, recent renovat. Băiatul se afla chiar la intrarea principală în Primăria Municipiului București, unde venise cu tatăl său, a scris luni Infoactual.

Copilul lovit de statueta din Primăria Capitalei este la reanimare, în stare gravă. Ce spun reprezentanții Spitalului

UPDATE ora 18:00: Copilul a fost internat în secția de terapie intensivă, sub supraveghere și monitorizare permanentă, anunță Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, într-un comunicat de presă citat de Mediafax. El a fost consultat de o echipă formată din medicină internă, ATI, neurochirurgie, chirurgie și ortopedie, fiind stabilizat în UPU înainte de a fi internat pe terapie intensivă.

Copilul accidentat în sediul Primăriei Capitalei a ajuns la spitalul de copii Grigore Alexandrescu în „stare generală gravă”, potrivit opiniei medicilor care l-au preluat pe micul pacient.

Copilul a fost preluat cu celeritate de o echipă multidisciplinară (medicină de urgenţă, ATI, neurochirurgie, chirurgie, ortopedie). A fost stabilizat în UPU i s-au efectuat investigaţiile necesare atât biologice cât şi imagistice. În prezent, copilul este internat în secţia de terapie intensivă a spitalului nostru sub supraveghere şi monitorizare permanentă”, au transmis reprezentanții unităţii sanitare printr-un comunicat media transmis luni după amiază.

Ultimele informații venite dinspre spital arată că starea copilului este gravă și pronosticul medicilor este rezevat cu privire la șansele de supraviețuire. Micuțul a suferit o lovitură puternică la cap.

Cum au decurs faptele

Copilul a fost transportat de urgență la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din București. S-a spus de către martori că întâi la fața locului a ajuns un motociclist de la SMURD, apoi a sosit urgent și ambulanța solicitată prin 112.

Acest incident a avut loc în sediul principal al Primăriei Capitalei.

În cursul acestei zilei, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unei instituții publice, o statuetă ar fi căzut peste un minor”, a anunțat și Poliția Capitalei.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului,ca să efectueze cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul nefericit. Se pare că acea coloană nu era bine ancorată și a cedat sub greutatea băiețelului. Există imagini de la camerele de filmare, amplasate în holul primăriei, care arată exact ce s-a întâmplat acolo.

Minorul a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au mai precizat, pentru media, surse din Poliția Capitalei.

Cum a văzut Primăria nefericitul accident

Primăria București susține că tatăl copilului de 6 ani venise la sediul administrației centrale ”pentru rezolvarea unei probleme”.

Martorii susțin că puștiul s-ar fi urcat pe una dintre cele două coloane expuse în holul primăriei și ar fi căzut împreună cu statuia:

Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme!.

La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient, spun câțiva dintre cei prezenți la fața locului.

Foto: romaniatv