Actual International

Coreea de Nord vrea să trimită 100 de mii de soldați în Donbas. Se așteaptă doar răspunsul Rusiei

Coreea de Nord vrea să trimită 100 de mii de soldați în Donbas. Se așteaptă doar răspunsul Rusiei

Este recunoscută pentru luările de poziție contrare tuturor normelor juridice și umane, ale lumii occidentale. Coreea de Nord a surprins de-a lungul timpului cu declarații care mai de care mai bizare, dar și dureroase, pentru omenire. Și încă o declarație vine să întregească tabloul și așa pătat al acestui stat separatist.

Coreea de Nord vrea să trimită 100 de mii de soldați în Donbas. Se așteaptă doar răspunsul Rusiei

Trimiterea a 100.000 de soldați din Coreea de Nord în Donbass depinde acum doar de consimțământul Rusiei Coreea de Nord a oferit Federației Ruse asistență militară sub forma trimiterii a 100.000 de voluntari în Donbass, pentru a se alătura forțelor armate ruse.

Expertul militar Igor Korotchenko a comentat inițiativa, subliniind că ar fi vorba despre furnizarea de personal militar Rusiei din partea armatei nord-coreene.

Coreea de Nord arată un sprijin real pentru Federația Rusă prin organizarea unui eveniment de menținere a păcii în Ucraina,” a declarat Korotchenko într-un comentariu pentru MK.

Paravanul acțiunii, dacă ar fi aprobată de Kremlin, în stilul caracteristic Rusiei: ”eveniment de menținere a păcii.”

Expertul militar Igor Korotchenko a comentat, în stilul caracteristic, inițiativa Coreei de Nord

Igor Korotchenko a reamintit că această țară a sprijinit operațiunea specială din Ucraina încă de la început, oferind sprijin moral în protejarea locuitorilor din RPL și RPD de acțiunile agresive ale regimului de la Kiev.

În opinia specialistului, inițiativa lui Kim Jong-Un  de a trimite voluntari în Ucraina poate fi pusă în aplicare cu acordul oficial al Federației Ruse.

În acest caz, rândurile forțelor armate ale FR pot fi completate cu militari bine pregătiți și cu un moral ridicat.”Dacă suntem de acord cu această propunere, atunci RPDC își va trimite cu siguranță oamenii săi – nu există nicio îndoială în această privință,” a mai spus analistul.

Cu toate acestea, Kremlinul este cel care va lua o decizie, ținând cont de implicațiile politice ale ofertei tentante ale Phenianului.

Korotchenko s-a abținut de la a face predicții cu privire la decizia Moscovei: „Repet, în orice caz, aceasta este o chestiune care ține de decizia politică a Rusiei,” a mai spus expertul militar rus, într-un interviu pentru pravda.ru.

Foto: EVZ