Actual Lifestyle

Corupții lor sunt mai tari decât ai noștri. Scandal de proporții în Parlamentul European

Corupții lor sunt mai tari decât ai noștri. Scandal de proporții în Parlamentul European
Infoactual

Iată că nici ei nu scapă de efectelor unor acte de încălcare evidentă a legii. Unul dintre videpreședinții Parlamentului European și un fost eurodeputat au fost arestați în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie. Iar de aici pornind, se prefigurează un întreg scandal, la nivel european.

Corupții lor sunt mai tari decât ai noștri. Scandal de proporții în Parlamentul European

16 percheziții au fost efectuate vineri la Bruxelles, care au vizat inclusiv consilieri parlamentari din Parlamentul European. Parchetul belgian a comunicat că în urma percheziţiilor, au fost confiscate echipamente informatice, telefoane mobile şi circa 600.000 de euro bani cash.

În acest context, Eva Kaili, europarlamentară socialistă greacă, care ocupă funcția de vicepreședinte a Parlamentului European și un fost eurodeputat a fost arestați în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie în Parlamentul European legate de o ”ţară din Golf”.

Europarlamantara din Grecia, cu funcție de răspundere în parlamentul European, Eva Kaili, a fost arestată vineri seară (9 decembrie 2022) la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciunile de corupție care implică Qatar.

Prima măsură. În urma investigațiilor autorităților belgiene cu privire la acuzațiile de corupție, Eva Kaili, europarlamentar PASOK, a fost exclusă din partidul din care făcea parte.

„În urma ultimelor evoluții și a anchetei autorităților belgiene cu privire la corupția oficialilor europeni, europarlamentarul PASOK, Eva Kaili, a fost exclusă din partid prin decizia președintelui Nikos Androulakis”, a anunțat un reprezentant din partidul de centru-stânga, al cărei membru era și Eva Kaili.

Povestea nu se oprește aici și scandalul se extinde. Parchetul belgian a anunțat vineri că un n umăr de patru persoane, printre care un fost eurodeputat, au fost arestate în Belgia în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie în Parlamentul European legate de o ”ţară din Golf”.

Procurorii belgieni nu au precizat despre ce țară din Golf este vorba, dar publicațiile belgiene Le Soir şi Knack spun că este vorba despre Qatar. Mai mult, acestea menţionează că ancheta care investighează posibile fapte de corupţie, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional a fost iniţiată încă din luna iulie, potrivit Agerpres.

Autoritățile belgiene nu precizează identitatea exactă a celor patru persoane anchetate, dar media belgiană afirmă că au fost arestaţi fostul eurodeputat socialist italian Pier Antonio Panzeri (europarlamentar între anii 2004 şi 2019), fostul preşedinte al Confederaţiei Europene a Sindicatelor, Luca Visentini, un asistent parlamentar şi un lobbist, dar numele ultimilor doi nu sunt menţionate.

Suspecții urmau să fie interogaţi în cursul zilei de vineri.

Ancheta dorește să răspundă în principal la întrebarea ”de ce Qatar, o țară așa de mică, a ajuns să fie gazada Camionatului Mondial de fotbal.” Qatar nu avea nici echipe de fotbal competitive, nici fotbaliști și nici stadioane în 2010, când a primit „marele cadou,” scrie presa externă.

Sepp Blatter, fostul președinte al FIFA, a spus că SUA trebuia să găzduiască CM 2022. Doar că, și de această dată, banii au făcut diferența.