Actual Politică

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, s-a trezit cu mașina vandalizată

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, s-a trezit cu mașina vandalizată

Mașina viceprimarului liberal Cosmin Tabără a fost vandalizată. Acesta a depus o plângere la poliție, dar nu crede că făptașul va fi identificat. Crede că adversarii politici stau în spatele mesajului scrijelit pe mașină. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a reacționat după ce viceprimarul liberal Cosmin Tabără și s-a declarat revoltat.

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, s-a trezit cu mașina vandalizată

Mașina viceprimarului Cosmin Tabără a fost vandalizată, o persoană necunoscută scrijelind pe ea mesajul „FĂRĂ RESPECT”.

„Ce mi s-a întâmplat mie i se poate întâmpla oricui […] Avem în ultimii ani mașini incendiate, ziarist «programat» să fie ucis și ziariști bătuți, ziariste făcute «prostituate», jigniri și amenințări, totul pentru a obține sau menține puterea. Invocarea DNA din toate părțile doar pentru a-ți demola adversarul politic și nu un mod constructiv de a te promova pe tine”, a transmis miercuri dimineață viceprimarul Timișoarei.

 

Acesta este de părere că mașina i-a fost vandalizată de adversarii politici, în speranța că el va „renunța la a milita pentru corectitudine, pentru examene corecte, pentru o competiție onestă”. A depus și o plângere la poliție, dar nu crede că se va afla cine a stat în spatele mesajului.

„Urmează probabil incendierea mașinii daca nu voi abdica de la principii, dar nu o voi face! Probabil că se va încerca pe orice cale intimidarea mea, dar vă anunț că nu renunț, voi rămâne același om care va căuta dreptatea oriunde voi fi. […] Da, trecem prin momente penibile uneori, dar vine vremea când toate acestea vor trece și ne vom reașeza pe un făgaș normal. Până atunci, voi aștepta răspunsul poliției la plângerea mea, puțin probabil să aflu făptuitorul, dar voi lăsa organele de cercetare să-și facă treaba, cu încrederea în munca lor”, a mai spus Cosmin Tabără.

Potrivit polițiștilor, în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru distrugere.

„În cursul acestei zile, 25 ianuarie a.c., la nivelul Poliției Municipiului Timișoara a fost înregistrată o sesizare, cu privire la faptul că autoturismul unui bărbat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Timișoara, a fost vandalizat, în timp ce se afla parcat în fața casei sale.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale care se impun”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Dominic Fritz a condamnat gestul de vandalizare a mașinii viceprimarului Cosmin Tabără

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a reacționat după ce viceprimarul liberal Cosmin Tabără a făcut public că pe mașina sa a fost scrijelit mesajul „Fără respect!”.

„Sunt revoltat de vandalizarea mașinii viceprimarului Cosmin Tabără. Este un incident pe cât de reprobabil, pe atât de periculos pentru Timișoara. Persoana sau persoanele care au recurs la acest gest golănesc dovedesc că nu au înțeles nimic din spiritul acestui oraș, nu au înțeles nimic despre democrație și cu siguranța nu au înțeles nimic despre Cosmin Tabără”, a transmis Dominic Fritz.