International

Credit Suisse respinge cererea de 515 milioane de dolari a unui om de afaceri rus

Credit Suisse respinge cererea de 515 milioane de dolari a unui om de afaceri rus
Financial Times

Credit Suisse a respins duminică o cerere a omului de afaceri rus Vitaly Malkin de 500 de milioane de franci (515,62 milioane de dolari); cerere pe care a legat-o de un fost consilier pentru clienți ai băncii, care a fost condamnat pentru fraudă.

SonntagsZeitung a raportat că Malkin urmărea banca pentru bani în urma condamnării lui Patrice Lescaudron

În 2018, un tribunal de la Geneva l-a condamnat pe Lescaudron la cinci ani de închisoare pentru abuz la încrederea clienților și a pus în aplicare o schemă frauduloasă care i-a adus zeci de milioane de franci.

Răspunzând la raportul ziarului publicat duminică, Credit Suisse a declarat într-un comunicat: „Credit Suisse a fost recunoscut drept partea vătămată de către toate autoritățile penale sesizate cu această problemă”.

„Procedurile penale împotriva fostului manager de relații a stabilit că fostul client nu a suferit niciun prejudiciu ca urmare a activităților infracționale ale managerului de relații”, a adăugat banca. „Credit Suisse respinge toate acuzațiile clientului.”

Malkin nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Un tribunal din Bermuda a decis în martie că fostul prim-ministru georgian Bidzina Ivanishvili și familiei sale li se datorează daune „cu mult peste 500 de milioane de dolari” de la filiala locală de asigurări de viață a Credit Suisse din cauza fraudei comise de Lescaudron.

Banca a declarat că intenționează să facă apel la verdict

Judecătoarea Alexandra Banna a declarat la condamnarea lui Lescaudron din 2018 că s-a făcut vinovat de fraudă gravă și fals în tratarea foștilor clienți, inclusiv Ivanishvili și Malkin, „pe o perioadă (foarte lungă) de opt ani”.

Lescaudron a recunoscut în instanță că a falsificat tranzacții și că a ascuns pierderi tot mai mari.

(1 USD = 0,9697 franci elvețieni)