Actual

Cresc taxele și impozitele? Nicoae Ciucă face lumină în cazul reformelor fiscale propuse de Marcel Ciolacu

pnl-a-votat-taierea-cheltuielilor
FOTO: capital.ro

Coaliția duce o adevărată bătălie pentru a se pune de acord asupra măsurilor fiscale. Pentru liberali creșterea TVA-ului, a impozitului sau diminuarea veniturilor cetățenilor iese din discuție.

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă șeful Guvernului, Marcel Ciolacu își va depune cu adevărat demisia în contextul în care PNL nu va accepta planul de reforme fiscale.

Confruntat cu această întrebare președintele Senatului, Nicolae Ciucă a explicat că „ nu s-a pus problema ca Partidul Național Liberal să nu își asume această măsură”.

Declarațiile președintelui PNL, Nicolae Ciucă

„ Este și în momentul de față dincolo de principiile pe care noi le-am discutat și le-am prezentat de fiecare dată, nu s-a schimbat absolut nimic, decât elementele/detaliile tehnice pe care le primim de la interlocutori, care se așează fiecare în pătrățica sa astfel încât să avem o decizie foarte bună”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă. Totodată, al doilea om în Stat a subliniat faptul că partidele de guvernământ au convenit să nu majoreze taxele.

„ Am convenit să nu facem în așa fel încât să nu creștem taxele. Nu dorim și nu se va întâmpla ca pe măsurile pe care le luăm acum să existe creștere de impozit sau de TVA sau scădere a veniturilor cetățenilor.

Este nevoie de o soluție tehnică și în momentul în care vom avea toate detaliile despre fiecare sector în parte sunt convins că specialiștii vor veni și vor explica și noi vom decide pe măsura respectivă în baza acestor date și soluții”, a explicat Președintele Senatului Nicolae Ciucă, citat de Mediafax.  În altă ordine de idei, fostul premier a punctat faptul că partidul Național Liberal a apărat toate profesiile liberale și o va face în continuare.

PNL nu susține creșterea impozitelor

„ Mediul de afaceri a văzut foarte clar că prin deschiderea la dialog și prin modul în care ne-am poziționat și vom continua să ne poziționăm și aici nu este doar abordarea PNL, cu toții știm că o economie funcționează pe un mediu de afaceri dezvoltat consolidat care trebuie să aibă o predictibilitate în to ceea ce înseamnă plan de afaceri și măsuri fiscale, motiv pentru care este cât se poate de simplu pentru unul ca mine care nu sunt specialist în domeniu, că nu este deloc oportun și astfel de soluții nu aduc niciun beneficiu”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Reamintim că Guvernul va desființa 200.000 de locuri vacante, însă, măsura va fi aplicată din luna octombrie a acestui an. Totodată, Executivul a anunțat că o serie de facilități fiscale acordat sectorului privat vor fi eliminate, de exemplu salariații din domeniul IT care încasează peste 10.000 de lei brut din venituri salariale vor plăti contribuțiile la stat, pe care, de altfel, până acum nu le-au plătit.

Nici bugetarii nu au scăpat de reforma fiscală, astfel angajații care primesc la rândul lor peste 10.000 de lei brut, lunar ar putea rămâne fără tichetele de vacanță, în cazul în care planul de austeritate propus de Marcel Ciolacu va fi transpus de Guvern în Ordonanța de Urgență.