Social

Salarii mai mari și impozite mai mici! Măsura ar urma să se implementeze de la 1 iulie

Salarii mai mari și impozite mai mici! Măsura ar urma să se implementeze de la 1 iulie

Premierul României, Marcel Ciolacu, a exprimat necesitatea unei reforme în sistemul de impozitare a salariilor. Această reformă vizează reducerea sarcinii fiscale, în special pentru cetățenii cu venituri modeste sau familiile cu copii. Măsura ar urma să se implementeze de la 1 iulie.

Conform declarațiilor oficiale, începând cu 1 iulie 2024, salariul minim va fi majorat. La momentul actual, aproximativ o treime dintre lucrătorii din România primesc salariul minim pe economie.

„O reducere a impozitării pentru salariul minim pe economie, așa cum e în Germania și în toate țările civilizate, restul au o impozitare progresivă după anumite praguri, ar duce, de fapt, să mărim de la o treime, să ajungem la jumătate”, a transmis oficialul.

Potrivit romaniatv.net, se propune introducerea de deduceri la impozitarea muncii. Această măsură ar urma să conducă la dezvoltarea serviciilor în țară.

„Pentru că în acest moment, România, de exemplu, pilonul 2 de pensii, se mută o sumă din ce colectează statul în pilonul 2 de pensii, un lucru care duce o sustenabilitate a sistemului de pensii pe o perioadă medie și lungă. E un efort bugetar de peste 1% din PIB”, a continuat Ciolacu.