Actual Diverse

Fuga este rușinoasă, dar sănătoasă. Cum a rămas Putin fără maseorul personal, devenit ulterior oligarh miliardar

Fuga este rușinoasă, dar sănătoasă. Cum a rămas Putin fără maseorul personal, devenit ulterior oligarh miliardar
Daily Mail

Din seria incredibil, dar adevărat. Iată că și lui i se poate întâmpla. Maseorul personal al liderului de la Kremlin a fugit din țară lăsând în urma lui patria mamă cum îi spun rușii, pe șeful său Putin și tot ce mai construise el pe acolo o viață. Ce motiv este ascuns în spatele proverbului fuga este rușinoasă dar sănătoasă, vom afla în cele ce urmează.

Fuga este rușinoasă, dar sănătoasă. Cum a rămas Putin fără maseorul personal, devenit ulterior oligarh miliardar

Potrivit rapoartelor de luni, 14 noiembrie 2022, Konstantin Goloshchapov, în vârstă de 67 de ani, cunoscut ca fiind maseorul personal al președintelui Putin a trecut granița din Rusia în Belarus, după ce a primit în prealabil un pont care îl anunța că urma să fie anchetat pentru acuzații de deturnare de fonduri.

Konstantin Goloșapov din Rusia trecând granița în Belarus, conducând BMW-ul fiului său, în luna iunie. Patru zile mai târziu, după ieșirea lui Goloșapov din Rusia, fiul său, Dmitri, în vârstă de 29 de ani, a murit în circumstanțe misterioase, potrivit relatărilor presei.

Aceste acuzații s-au dovedit a fi adevărate, companiile lui Goloshchapov fiind percheziționate câteva zile mai târziu, în timp ce a fost lansată o anchetă privind afacerile lui și ale companiilor sale.

Miliardarul Goloshchapov a fost cândva foarte strâns legat de Kremlin și se spune că ar cunoaște multe dintre secretele lui Putin. În prezent, nu se știe unde se află acesta, dar se crede că ar putea fi în Grecia sau în Croația, deoarece deține pașapoarte pentru ambele țări.

La fel ca mulți oligarhi, Goloshchapov s-a îmbogățit pe fondul unor suspiciuni de afaceri legate de structurile oficiale de la Kremlin și din Sankt Petersburg, orașul său natal. Dar există multe povești diferite cu privire la modul în care el și Putin au devenit apropiați.

Printre povești se numără și aceea că Goloshchapov era un „informator” al serviciilor secrete despre contrabanda cu icoane, Putin fiind contactul său. O alta este că au format o puternică legătură masculină prin judo și, în cele din urmă, că l-a ajutat pe Putin ca maseur.

Există voci care susțin că Goloshchapov avea abilități de maseur, folosind metode inovatoare care l-ar fi ajutat pe Putin să depășească o rană acută la spate.

După ce Putin a ajuns la putere, se spune că Goloshchapov a fost un vizitator frecvent la Kremlin, cerând între 10.000 și 50.000 de dolari, pentru a-și promova foștii clienți în poziții importante în administrația lui Putin. Și aceasta pentru fostul maseor și viitorul om de afaceri a fost doar începutul, ulterior el fiind implicat inclusiv în diferite activități cu multe semne de întrebare.