Actual Diverse

Cum a supraviețuit un bărbat pe Mare timp de 24 de zile. Un condiment l-a salvat de la moarte

Cum a supraviețuit un bărbat pe Mare timp de 24 de zile. Un condiment l-a salvat de la moarte

Un bărbat pierdut pe Mare timp de 24 de zile susține că a supraviețuit doar cu ketchup de roșii. Ketchupul este un condiment de masă cu o aromă dulce și/sau acrișoară. Termenul se referă acum, de obicei, la ketchup-ul de roșii, deși rețetele inițiale foloseau albuș de ou, ciuperci, stridii, struguri, midii sau nuci, printre alte ingrediente.

În zilele noastre, ketchup-ul de roșii se face din roșii, zahăr și oțet, cu condimente și mirodenii. Condimentele și aromele variază, dar în mod obișnuit includ ceapă, condimente, coriandru, cuișoare, chimen, usturoi și muștar, iar uneori includ țelină, scorțișoară sau ghimbir, după gust. El se așează pe mesele festive sau la restaurante, alături de alte condimente.

Cum a supraviețuit un bărbat pe Mare timp de 24 de zile. Un condiment l-a salvat de la moarte

Potrivit autorităților marinei columbiene, un bărbat care s-a pierdut pe Mare a supraviețuit timp de 24 de zile doar cu ketchup de roșii, amestecat cu praf de usturoi și cuburi de bulion. Locuitorul insulei Dominica a fost în cele din urmă salvat după ce un avion l-a reperat în derivă în apelele din jurul insulelor Caraibe.

Într-o înregistrare video în limba engleză, difuzată de Marina columbiană, Elvis Francois, în vârstă de 47 de ani, este văzut în timp ce este examinat de un medic al Marinei.

Elvis a povestit despre rețeta alimentară salvatoare: ”Nu aveam mâncare. Nu aveam decât o sticlă de ketchup care se afla pe vas, praf de usturoi și cuburi de bulion Maggi. Așa că am amestecat totul cu niște apă pentru a putea supraviețui 24 de zile în mare”.

Marinarul ar fi gravat cuvântul „help” (ajutor) pe o piesă din barca sa cu pânze, după cum a relatat presa externă.

Experiența a fost îngrozitoare, iar viața a fost trăită la limită. În pofida numeroaselor încercări de a atrage atenția navelor care treceau prin zonă, Francois a rămas în derivă pe mare. La un moment dat, a aprins chiar un foc pe barca sa pentru a încerca să dea un semnal. Spre finalul experienței sale, el își scotea în mod regulat apa din barcă, pentru a rămâne pe linia de plutire.

După ce o aeronavă a anunțat o navă comercială despre locația lui Francois, aceasta l-a preluat. El a fost salvat în departamentul nordic La Guajira, la aproximativ 120 de mile marine la nord-vest de Puerto Bolivar, în Ecuador.