Politică

Cum arată o zi din viața ministrului Petre Daea. Dezvăluiri fără perdea

Cum arată o zi din viața ministrului Petre Daea. Dezvăluiri fără perdea

Invitat în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre cum decurge o zi la minister, dar le-a dat și o veste nemaipomenită micilor producători români.

Din punctul său de vedere, nu există produse mai bune ca cele românești, așa că ministrul Petre Daea i-a îndemânat pe români să opteze pentru alimentele tradiționale.

De asemenea, el spune că nu a renunțat niciodată la ideea de a pune bazele unei Case de Comerț care să colecteze produselor micilor producători și să lea populației. Există și în acest moment o asemenea Casă de Comerț, însă activitatea are loc la nivel engros, livrările efectuându-se doar către marile lanțuri de magazine.

„Este nevoie ca această Casă de Comerț, pe care o să o deschidem în curând, să le facă accesibile”

„(…) vorbim și de producătorul mic, care are nevoie de Casa de Comerț, care să adune aceste produse și să le ducă la consumatorii care vizează aceste produse. Am convenit că produsele românești sunt superioare produselor străine, la preț sunt mai ieftine, dar este nevoie ca această Casă de Comerț, pe care o să o deschidem în curând, să le facă accesibile”, a spus Daea.

„Plec zilnic la ora șase de acasă, cu tot ce trebuie la mine”

Chiar dacă are 72 de ani, Petre Daea e parcă mai sprinten ca niciodată și pus pe fapte mari. „Plec zilnic la ora șase de acasă, cu tot ce trebuie la mine, pentru a-mi face treaba, apoi intru în dispozitiv, la opt intru în ședință cu secretarii de stat, la 11 jumătate se încheie ședința.

Apoi, fie mă duc în teren, fie intru în atelierele de lucru, unde se construiesc legi, astfel încât să fac ce mă îndeamnă conștiința. (…) Am un consilier care îmi cronometrează activitatea și îmi măsoară rezultatele muncii zilnice. Misiunea mea este să fac ce trebuie pentru această țară și să mă folosesc de cunoștințele pe care le am”, a mai spus ministrul, care iubește momentele în care stă de vorbă, pe stradă, cu omul de rând.

De ce mănâncă românii mai prost decât alte state europene

Întrebat de Denise Rifai de ce aleg românii produsele importate, ministrul Agriculturii a mărturisit că încă ne simțim atrași de .. etichetele colorate. „(…) Pentru că nu suntem atenți. Am făcut o echipă mixtă cu specialiști care au plecat în țările de unde importăm.

Este vorba și despre etichetarea și prezentarea produselor respective. (…) tot mai suntem atrași de etichetă, ne ducem după aia mai colorată. Trebuie să etichetăm produsele românești, ca românii să știe și să consume. Nu mâncăm mai prost, dacă folosim produse românești. Dacă mâncăm produse de afară, e mai greu să ai încredere (…)”, a declarat ministrul.