Actual

Cum arată straiele mirilor! George şi Ilinca au îmbrăcat ţinutele pentru nuntă. FOTO

Cum arată straiele mirilor! George şi Ilinca au îmbrăcat ţinutele pentru nuntă. FOTO
Foto: CAPTURA VIDEO RTV

Nuntă mare la Măciuca. Tot satul e în febra evenimentului. Cu mic, cu mare azi toată lumea este la petrecere. Liderul AUR George Simion se căsătoreşte religios sâmbătă, după ce vineri a avut cununia civilă, cu Ilinca Munteanu. Ceremonia are loc în satul Oveselu, comuna Măciuca, judeţul Vâlcea. Aproximativ 10.000 de nuntaşi sunt aşteptaţi la petrecerea câmpenească organizată cu ocazia căsătoriei.

Cum arată straiele mirilor! George şi Ilinca au îmbrăcat ţinutele pentru nuntă. FOTO

Participarea la sărbătoarea de nuntă se face pe bază de brăţări, inscripţionate cu motive tradiţionale pe care scrie Ilinca şi George Simion şi cu mesajul „Uniţi din iubire”. Meniul oferit celor 10.000 de nuntaşi include două tone de tocană de vânat (căprior, mistreţ), 30.000 de mici, 40.000 de sarmale, 40 de berbecuţi, iar alţi zece făcuţi la ceaun, dar şi tradiţionalul bulz.

Programul artistic va fi susţinut de artişti precum Theo Rose, Sofia Vicoveanca, Plăieşii, Surorile Osoianu, Sava Negrean Brudaşcu, dar la eveniment va fi şi muzică folk şi rock, cum ar fi trupa Pheonix, Adrian Naidin şi a Maria Gheorghiu.

Copiii vor avea activităţi dedicate, cu teatru de păpuşi, ateliere de călărie, de desen şi grafitti, sculptură. De asemenea, un balon de aer cald şi o demonstraţie ecvestră precum şi daci şi romani vor întregi activităţile.

Petrecere pe cinste la restaurantul resortului

După ce George și iubita lui, Ilinca Munteanu au spus DA în fața primarului din Măciuca, toată lumea a dat fuga la restaurantul resortului unde azi va avea loc inedita nuntă și au sărbătorit cu muzică bună și preparate tradiționale românești.

Dacă la cununia civilă Ilinca a strălucit într-o rochie albă, iar George a purtat un costum negru, pentru petrecere cei doi s-au schimbat în ținute mult mai lejere. Ilinca a ales o rochie cu umerii goi, neagră în partea de sus, iar politicianul și-a pus cămașa tradițională.

George s-a distrat pe cinste alături de lăutari cu care a cântat cele mai cunoscute melodii, spre bucuria invitaților. Apoi toată lumea s-a prins în horă.

Dan Diaconescu, martor la cununie

Dan Diaconescu nu a fost doar invitatul lui George Simion, ci și martor la marele eveniment. Liderul AUR spune că cei doi nu au vorbit dinainte despre acest lucru, decizia fiind luată pe loc și întâmplător.