Actual Social

Cum arată trenul groazei care circulă pe ruta Cluj-Timișoara. Călător: “Este ireal!”

Cum arată trenul groazei care circulă pe ruta Cluj-Timișoara. Călător: “Este ireal!”
stiridecluj.ro

Inventivitatea românilor depășește orice limită. Dar când astfel de improvizații pot pune în pericol pasagerii dintr-un tren CFR, situația devine de-a dreptul alarmantă.

Nu de puține ori călătorii de pe calea ferată au reclamat lipsa condițiilor de transport, mizeria din vagoane și toalete, într-un cuvânt nepăsarea angajaților CFR.

Imagini de-a dreptul şocante au fost surprinse într-un tren CFR ce mergea pe ruta Cluj-Timişoara. Un călător, șocat de ce a văzut, a transmis câteva imagini pentru Observator, arâtând cum se circulă, de fapt, cu trenul, într-o țară europeană.

Un geam crăpat, care în orice secundă se poate desprinde și răni un călător a fost „reparat” cu o sticlă goală din plastic și o bucată de carton.

Așa s-au gândit angajații CFR să remedieze problema: au găsit o modalitate „inedită” de a repara un geam crăpat. O sticlă de suc goală a fost plasată strategic, alături de o bucată de carton. Ca şi când toate acestea nu erau de ajuns, din cauza zdruncinăturilor din timpul mersului, geamul trepidează, dând impresia că ar fi gata oricând să cadă, scrie Observator.

„Este nesigur și foarte periculos”

Iată ce a scris călătorul indignat despre situația pe care a întâlnit-o în tren:

„Aşa arată trenul IR1539 din direcţia Cluj în direcția Timişoara. Este nesigur şi foarte periculos pentru pasageri. Cum să pui o sticlă de suc în geamul spart şi o bucată de carton, ca să-l repari? Aşa circulă pasagerii. Este ireal”, a transmis un cititor pentru sursa citată.

Cu toate acestea, românii care apelează la serviciile CFR, neavând alte variante de transport, circulă în astfel de condiții, plătind bilet pentru o călătorie decentă. În realitate însă, lucrurile stau cu totul altfel…

Anual, se fac mii de reclamații ce vizează serviciile proaste de pe calea ferată. Românii spun că sunt trenuri fără căldură iarna, cu toalete mizerabile și geamuri sparte. În 2021, un tren a făcut 26 de ore de la Baia Mare la București! Trenul a plecat marți seară din Baia Mare și a ajuns la ora 17.00, a doua zi, la destinație. Cursa a avut o întârziere de aproape 12 ore, iar călătorii au stat fără apă și mâncare.