Actual Lifestyle

Cum au rămas cinci turiști blocați de duminică la 60 de metri sub pământ în Cavernele Marelui Canion din Arizona

Cum au rămas cinci turiști blocați de duminică la 60 de metri sub pământ în Cavernele Marelui Canion din Arizona
Grand Canyon Caverns

Încă de duminică, cinci turiști sunt blocați la peste 60 de metri sub pământ în Cavernele Marelui Canion. Ce se-a întâmplat, cum au rămas oamenii blocați aici, există o explicație.

Cum au rămas cinci turiști blocați de duminică la 60 de metri sub pământ în Cavernele Marelui Canion din Arizona. VIDEO

Un oficial american a declarat marți, 25 octombrie 2022, pentru CNN, că turiștii au rămas blocați după ce un lift s-a defectat.

Jon Paxton, purtător de cuvânt al biroului șerifului din comitatul Coconino, a declarat:  „Duminică, cinci persoane ieșeau din peșteri când liftul a încetat să mai funcționeze. Crezând că este vorba de o problemă electrică, a fost adus un generator. Nu este o problemă electrică. Este o problemă mecanică”.

El a continuat spunând că nu știu cât timp va dura repararea liftului, dar că grupul este în siguranță și stă într-un apartament de motel care se află în peșteri.

„I-au cazat pe oameni într-un motel, iar în partea de jos există un mic restaurant, iar motelul se străduiește să-i facă pe oameni să se simtă cât mai confortabil cât timp se află acolo jos.”

Există scări disponibile, dar cele 21 de etaje nu sunt potrivite pentru toată lumea, unii neavând capacitatea fizică de a urca scările.

„Avem o echipă de căutare și salvare în așteptare, precum și un aparat de ridicare pentru a scoate oamenii afară dacă reparațiile durează mai mult decât se așteaptă sau dacă oamenii nu se simt confortabil să stea acolo jos.”

Grand Canyon Caverns, după cum se știe, reprezintă o atracție turistică care permite vizitatorilor să facă un tur în interiorul unei peșteri subterane antice, să ia masa și să se cazeze într-un motel.

Din fericire, disponibilitatea motelului a făcut ca tuturor turiștilor prinși în subteran să le fie asigurată supraviețuirea, cât și cele necesare traiului pentru perioada de timp cât vor sta acolo, potrivit media.