Actual Diverse

Cum au reușit 111 persoane, printre care și români, să aducă un prejudiciu de aproape un milion de euro Italiei

Cum au reușit 111 persoane, printre care și români, să aducă un prejudiciu de aproape un milion de euro Italiei
Infoactual

111 suspecți, printre care și români, din orașul Vibonese, Italia, sunt acuzați în prezent că au primit venitul de cetățenie în mod ilegal, prejudiciul  fiind de aproape un milion de euro.

Cum au reușit 111 persoane, printre care și români, să aducă un prejudiciu de aproape un milion de euro Italiei

A fost emis un ordin de sechestru preventiv pentru 111 persoane care sunt supecte într-un caz de amploare care vizează modul cum au beneficiat oamenii de venitul de cetățenie.

Ordinul de sechestru preventiv a fost dispus de judecătorul de cercetare preliminară din Vibo Valentia, la cererea Parchetului condus de Camillo Falvo. Este vorba de diverse sume pe care subiecții implicați în anchetă le-ar fi primit profitând de ajutorul Venitului de Cetățenie din Italia, fără a avea dreptul la aceasta.

Prejudiciul calculat până acum este uriaș: de la 500 la 23.000 de euro de persoană, pentru un total de peste 858.000 de euro.

Suspecții sunt marea majoritate de naționalitate străină: marocană, siriană, nigeriană, română, somaleză, chiar și unii din Filipine sau Guineea, Camerun, Mali, Bulgaria, Siria, Pakistan, Gambia, Sierra Leone, Ucraina și Argentina.

Cum au acționat suspecții pe cazul dat

Ancheta derulată de Guardia di Finanza au dezvăluit că suspecții „au făcut o cerere pentru venitul de cetățenie declarând în mod fals că dețin cerințele ajutorului acordat”.

Prin urmare, potrivit media, modul de operare consta în emiterea unor declarații false.

De asemenea, cei 111 ar fi „declarat în mod fals că locuiesc în unele municipii din zona Vibonese (Maierato, Gerocarne, San Gregorio, Vibo, Soriano, Mileto, Rombiolo, Pizzoni, Filandari, Nicotera), ei locuind în schimb în altă parte, primind astfel sumele necuvenite”.

800.000 de beneficiari nu vor mai primi acest ajutor din 2023. Și aceasta deoarece, potrivit autorităților italiene, o descoperire șocantă a ieșit la suprafață și aceasta atestă că  „unii sunt alergici la muncă.”

Chiar premierul italian Giorgia Meloni a spus ferm și răspicat, cu referire la refuzul de munci al unora: „Primul refuz, iar venitul de cetățenie se retrage.”