Info Actual

Info Actual > Culinar > Cum se face cea mai rapidă și delicioasă prăjitură de post
Culinar

Cum se face cea mai rapidă și delicioasă prăjitură de post

Cum se face cea mai rapidă și delicioasă prăjitură de post

Cum se face cea mai rapidă și delicioasă prăjitură de post! În acestă perioadă, credincioșii ortodocși se pregătesc de sărbătoarea Învierii lui Hristos și țin post. Pentru că pofta de dulce nu ține cont de nimic, o prăjitură de post cu cremă de ciocolată și bulion este o idee perfectă în această perioadă. Uite de ce ingrediente ai nevoie pentru acestă delicioasă prăjitură.

Cum se face cea mai rapidă și delicioasă prăjitură de post. Pentru aluat ai nevoie de:

  • 800 g făină
  • 250 ml apă
  • 80 g zahăr
  • 70 ml ulei
  • 10 g praf de copt
  • 1 buc esență de rom
  • puțină sare
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri pline de bulion

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 1 litru apă
  • 150 g zahăr
  • 1 buc esență de rom
  • 30 g cacao
  • 100 g făină
  • 200 g ciocolată de post
  • 150 g margarină

Modul de preparare:

Mai întâi amestecăm făina împreună cu zahărul, praful de copt, apa, esența, uleiul și sarea până obținem un aluat. Din fiecare bucată de aluat vom coace pe dosul unei tăvi câte 2 foi. Vom obține în total 6 foi. Fiecare foaie o vom coace câte 8-10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Turnăm apa într-un vas și-l dăm pe foc. Adăugăm zahărul, esența, cacaoa și făina. Amestecăm totul foarte bine până când începe crema să se îngroașe, scrie cookpad.com. Turnăm ciocolata, amestecăm până se topește și lăsăm crema la răcit 5 minute.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Adăugăm margarina și lăsăm crema să se răcească complet. Asamblăm prăjitura. Vom folosi la bază o foaie portocalie, apoi un strat de cremă, o foaie maro, un strat de cremă, o foaie albă, cremă, foaie albă, cremă și celelalte două foi cu încă un strat de cremă între ele.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Vom lăsa prăjitura la rece timp de 5 ore, sau mai bine peste noapte. După poate fi servită.