Actual

Cum va fi vremea de 1 mai? Veți avea nevoie de umbrele!

Plaja, sursa foto expedia
sursa foto expedia

Sute de mii de vizitatori din România s-au adunat pe litoral, luându-l cu asalt. Companiile de turism oferă o gamă largă de activități și alternative de divertisment în această perioadă, iar plaja este plină de petreceri care durează până în zori. Oriunde ar alege românii să își petreacă vacanța de 1 Mai, se vor distra, fără îndoială, de minune, mai ales dacă o vor face alături de prieteni sau de familie.

Cât despre vreme, uneori, soarele va străluci printre nori, vor fi ploi intermitente, iar vântul va fi deosebit de puternic în zonele înalte și pe litoral. Românii vor profita, fără îndoială, de această zi liberă, destinată petrecerii timpului liber și distracției, indiferent de vremea de afară.

Cum va fi vremea de 1 Mai pe litoral

Luni, 1 mai,  zi de sărbătoare, se așteaptă cer variabil, ploi sporadice și unele înnorări, iar soarele nu va fi vizibil pe cer. În regiunile din centrul și sudul țării se vor înregistra frecvent aceste fenomene meteorologice pe parcursul primei jumătăți a nopții. Mai târziu, când se va lumina de ziuă, nord-estul va avea parte de condiții meteo mai nefavorabile.

În zonele cu altitudini extrem de mari, vor fi și precipitații mixte. În plus, vântul va sufla în toată țara, cu unele intensificări spre est. Ca urmare, în ciuda așteptărilor pentru temperaturi maxime tipice de primăvară, minimele vor fi cuprinse între 3 și 10 grade.

Înainte de a face pregătiri și de a visa la o eventuală scufundare în Mare, ar trebui să verificați temperatura apei și mărimea valurilor dacă intenționați să sărbătoriți ziua de 1 Mai la plajă în acest an. În weekendul de 1 Mai, nu vor fi prea multe șanse de ploaie și va fi mult soare, menținând temperatura între 14 și 17 grade. Apa va avea între 11 și 13 grade, ceea ce este extrem de rece și nu este deloc plăcut pentru activități precum înotul.

Vremea în țară

Restul țării va avea cer senin și temperaturi mai blânde decât în ziua precedentă. Vestul, nord-vestul și centrul țării vor continua să cunoască o ușoară tendință de încălzire. În câteva localități izolate din Carpații Meridionali și din sud-vest, se anticipează un cer noros cu pete de ploaie slabă, în special după-amiaza.

Pe parcursul zilei, în regiunea Moldovei, vântul va sufla la cote joase cu unele intensificări, atingând viteze de 40-50 km/h. Cu rafale de 60-70 km/h, vântul se va intensifica noaptea în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali. În depresiunile Carpaților Orientali vor fi cele mai scăzute temperaturi, cu maxime de 15-23 grade și minime de 1-11 grade. Potrivit România TV, dimineața și noaptea va fi doar puțină ceață, mai ales în centrul țării.