Actual

Cum va fi vremea de 8 martie? Ultimele informații din partea meteorologilor

sursa dreamstime
sursa foto dreamstime

Românii s-au obișnuit deja de câțiva ani să întâmpine iarna cu adevărat în luna martie. În mod surprinzător, vremea se va încălzi în perioada următoare, iar temperaturile vor fi mult mai ridicate decât normalul perioadei de început de primăvară.

Pe la mijlocul acestei săptămâni vremea se va încălzi semnificativ şi va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Media temperaturilor maxime în majoritatea regiunilor din țară se va mări de la 11 la 16 grade, iar minimele vor crește de la 0 la 6 grade. Mai apoi, până la finalul săptămânii, temperatura va varia în special dimineața.

Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 11 şi 16 grade, iar cele minime între 2 şi 5 grade. Cele mai ridicate valori vor fi înregistrate la mijlocul lui Martie, în jurul datei de 15 martie. Toată săptămâna vor fi înregistrate precipitaţii, iar în anumite zone, în special prin acumulare, cantităţile de apă vor putea fi semnificative.

Vremea în Muntenia

Săptămâna aceasta, vremea se va încălzi, cu o medie a temperaturilor maxime din Muntenia de 18 grade, în creștere de la 10, iar temperatura minimă urcă de la -1 la 6 grade. Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila, însă valorile se vor menţine peste normele perioadei. În medie, maximele vor fi cuprinse între 12 şi 17 grade, iar minimele între 2 şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori care vor fi înregistrate în jurul datei de 16 martie. Precipitațiile, în general slabe, își vor face apariția în cantități mici în intervalul 10-14 martie şi după data de 17 martie.

Vremea în Transilvania

În majoritatea zilelor din interval, vremea se va încălzi treptat. Media temperaturilor maxime va creşte de la 6 la 14 grade, iar cea a minimelor de la -2 la 4 grade. Până la sfârșitul săptămânii, temperatura va varia în special în valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 14 grade, iar cele minime între 0 şi 2 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 15 martie. Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitaţii, iar izolat, mai ales prin acumulare, vor putea crește cantităţile de apă.

Vremea în Moldova

În Moldova, vremea se încălzește și ajunge la temperaturi oarecare obișnuite pentru perioada dată. Săptămâna aceasta, vremea se va încălzi semnificativ şi va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va urca de la 8 la 15 grade, iar a celor minime de la -2 la 4 grade. În medie, luna aceasta maximele vor varia între 9 şi 14 grade, iar minimele vor fi cuprinse între0 şi 3 grade, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul lui Martie. Vor fi perioade cu precipitaţii slabe pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales între 10 şi 14 martie şi după data de 17 martie.

Vremea în Dobrogea

În prima săptămână a acestei luni, vremea din Dobrogea va urca semnificativ şi va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va crește de la 9 la 16 grade, iar a celor minime de la 2 la 7 grade. Mai apoi, în restul intervalului termic, vremea va oscila. Maximele vor varia între 11 şi 15 grade, iar minimele între 3 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul zilei de 16 martie. Ca și în restul regiunilor, precipitațiile vor fi slabe până la jumătatea lunii, unde vor începe să apară în cantități slabe, scrie Mediafax.